Circle streeft naar IPO na ETF-goedkeuring

Circle Internet Financial, een fintechbedrijf en uitgever van de stablecoin USD Coin, heeft bekendgemaakt dat het een beursgang (IPO) overweegt. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het vertrouwelijk een Formulier S-1 heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze strategische stap van Circle komt slechts een dag nadat de SEC toestemming gaf voor 11 spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

Circle richt zich op IPO

Opgericht in oktober 2013 door Jeremy Allaire en Sean Neville, is Circle op weg om een beursgenoteerde entiteit te worden. Het bedrijf maakte dit publiek via een recent persbericht op donderdag, waarin werd aangekondigd dat het een vertrouwelijk Formulier S-1 heeft ingediend bij de SEC. Op dit moment worden de specifieke details met betrekking tot het aantal aandelen en hun prijsstelling voor de aanstaande aanbieding nog overwogen. Het geeft het volgende aan:

“De beursgang wordt verwacht plaats te vinden nadat de SEC haar beoordelingsproces heeft voltooid, onder voorbehoud van markt- en andere omstandigheden.”

Over Circle

Sinds de oprichting heeft het bedrijf in totaal 950 miljoen dollar aan financiering weten te vergaren van prominente investeerders zoals Fidelity, Marshall Wace LLP en Blackrock. Circle’s ambities om een beursgenoteerde entiteit te worden, bestaan al lang, en het bedrijf was bijna in staat om dit doel te bereiken via een transactie met een speciaal doel acquisitiebedrijf (SPAC) in 2021. Deze mogelijke deal, gesteund door Bob Diamond van Barclays Capital, had een geschatte waarde van 4,5 miljard dollar, echter is deze regeling uiteindelijk niet tot stand gekomen.

Circle, bekend als de uitgever van de USD Coin (USDC) – de op een na grootste stablecoin qua marktkapitalisatie – beheert momenteel 25,20 miljard USDC in omloop. In de afgelopen 30 dagen heeft de voorraad van USDC een groei van 4,7% doorgemaakt. Ondanks deze recente groei is de totale voorraad van USDC aanzienlijk gekrompen in het afgelopen jaar. De stablecoin maakte een opmerkelijke depegging mee in maart 2023, gelijktijdig met de ineenstorting van Silicon Valley Bank. Nu neemt Circle een pad dat vergelijkbaar is met Coinbase, dat op 14 april 2021 zijn publieke debuut maakte via een directe notering op de Nasdaq-beurs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!