Ark Invest gaat door met verkoop Coinbase-aandelen

In een strategische zet heeft Ark Invest een ander deel van zijn Coinbase-bezittingen verkocht, waarbij meer dan $29 miljoen aan COIN-aandelen uit zijn ETF’s zijn verkocht. Deze beslissing is in lijn met het doelgewichtsbeleid van Ark en volgt op de sterke prestaties van Coinbase in het laatste kwartaal van 2023.

Ark Invest verkoopt meer dan $29 miljoen aan Coinbase-aandelen

Ark Invest, onder leiding van CEO Cathie Wood, heeft actief aandelen van Coinbase (Nasdaq: COIN) verkocht, waarmee het zijn belang in de cryptobeurs verder vermindert, hoewel Coinbase nog steeds een van de belangrijkste activa van Ark’s portefeuille is.

Op 3 januari verkocht Ark in totaal 166.183 COIN-aandelen uit zijn Innovation ETF (ARKK) en Next Generation Internet ETF (ARKW) voor een waarde van $25,3 miljoen tegen de slotkoers van die dag. De volgende dag, 4 januari, verkocht Ark nog eens 26.743 COIN-aandelen ter waarde van $4,16 miljoen tegen de slotkoers.

Deze recente verkopen zijn niet ongebruikelijk. De ETF’s van Ark Invest zijn doelgewogen zodat geen enkele individuele belegging meer dan 10% van de totale waarde van het fonds mag uitmaken. Met COIN dat in prijs meer dan verdubbeld is in Q4 van 2023, heeft het die 10% doelstelling in zowel ARKK als ARKW overschreden, wat resulteert in deze verkopen. Inderdaad, Ark verkocht de hele maand december door COIN-aandelen, inclusief $33 miljoen op 5 december en $42 miljoen op 13 december.

In afwachting op spot Bitcoin ETF’s

Deze zet komt te midden van de aanstaande aankondiging van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over spot Bitcoin ETF’s. De SEC overweegt momenteel 13 voorgestelde spot bitcoin ETF’s. De eerste deadline is 10 januari voor de gezamenlijke aanvraag ingediend door Cathie Wood’s ARK Invest en 21shares. Coinbase heeft plannen aangekondigd om spot Bitcoin- en Ethereum-producten uit te rollen naar internationale klanten en is van plan deze aanbiedingen in de komende maanden uit te breiden naar particuliere beleggers.

Ark Invest heeft ook bewegingen gemaakt op andere gebieden gerelateerd aan crypto. Het heeft zijn resterende Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bezittingen ter waarde van $200 miljoen eind december geliquideerd, en ongeveer de helft van deze fondsen herbelegd in Bitcoin Futures ETF Bito.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!