Spot Bitcoin ETF’s zullen de markt opschudden, aldus Michael Saylor

Recentelijk benadrukte Michael Saylor, de uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, het mogelijke effect van aanstaande spot Bitcoin ETF’s op de financiële markten.

Tijdens een gesprek op Bloomberg TV verklaarde Saylor dat deze ontwikkeling wellicht de meest ingrijpende op Wall Street is geweest in de afgelopen drie decennia, en hij vergeleek het met de introductie van de S&P 500 ETF. Volgens Saylor ontbeerden reguliere beleggers een geschikt kanaal met “hoge bandbreedte” voor het investeren in Bitcoin, een leemte die naar verwachting door de spot Bitcoin ETF zal worden opgevuld.

Saylor anticipeert op een aanzienlijke schommeling in de vraag naar Bitcoin (BTC), gedreven door de introductie van de spot ETF. Hij voorspelt vervolgens een aanbodschok tijdens de halvering in april, waardoor de dagelijkse productie van Bitcoin met de helft zal dalen. Hoewel Saylor een krachtige stijging van Bitcoin verwacht in het komende jaar, weerhoudt hij zich van het speculeren over specifieke prijsniveaus.

Om bezorgdheid over mogelijke verschuivingen in de investeerdersvraag van MicroStrategy naar een spot ETF aan te pakken, onderstreept Saylor de unieke positie van MicroStrategy als een operationeel bedrijf dat in staat is om kasstromen of “intelligente hefboomwerking” te gebruiken om zijn Bitcoin-portfolio te versterken. Het opvallende verschil met ETF’s is dat MicroStrategy geen eigendomsvergoedingen in rekening brengt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!