Cryptogemeenschap vraagt Elon Musk om X-account “Satoshi” te verwijderen

Leden van de cryptogemeenschap hebben aan de bekende eigenaar van het social media-platform X, Elon Musk, gevraagd om het profiel met de naam “Satoshi” te verwijderen van het platform, die claimt de oprichter van Bitcoin (BTC) te zijn.

Satoshi Nakamoto

Op 3 oktober plaatste het X-profiel Pledditor een bericht waarin stond dat zowel het account dat beweert Satoshi Nakamoto te zijn als het account met de handle “Bitcoin” moeten worden verwijderd omdat ze de servicevoorwaarden van het platform schenden vanwege het gebruik van “misleidende en bedrieglijke” identiteiten.

Pledditor bleef de gebieden van de algemene voorwaarden benadrukken waarin zij van mening waren dat de accounts in strijd waren. Hij gaf het volgende aan:

“Je kunt de identiteit van iemand anders niet misbruiken zonder te onthullen dat je een parodieaccount bent. Het is niet anders dan het maken van een nep ‘Tesla’- of ‘Elon Musk’-account.”

De algemene voorwaarden van het X-platform hebben een specifiek beleid voor misleidende of bedrieglijke identiteiten, waarin staat:

“[Gebruikers] mogen zich de identiteit van individuen, groepen of organisaties niet misbruiken of een valse identiteit gebruiken om anderen te misleiden.”

Het definieerde dit als de nabootsing van iemand die al bestaat, en ook als misleidende identiteiten die het definieert als het misleiden van het publiek met een identiteit die niet echt is.

De controverse rond de identiteit

Afgezien van de voortdurende controverse over de ware identiteit van Satoshi Nakamoto, die al jaren onderwerp van discussie is in de Bitcoin- en cryptogemeenschap, wordt beweerd dat het account in 2018 werd beheerd door een X-gebruiker genaamd Andy Rowe.

Op 2 juli 2018 plaatste Rowe een bericht waarin hij zei dat hij “citaten” beheert voor het Satoshi-account.

Het is stil geweest op het account sinds 31 oktober 2018. Op 2 oktober van dit jaar plaatste het account echter een nieuw bericht met de tekst “Bitcoin is een predikaatmachine” en legde vervolgens uit hoe het “verschillende aspecten van de whitepaper zal onderzoeken” in de komende maanden.

Leden van de cryptogemeenschap schaarden zich achter de post van Pledditor en noemden het account “beschamend” en dat dit “nu moet gebeuren”. Eén gebruiker zei dat hij eerder probeerde contact op te nemen met beheerders over die accounts, maar dat hij werd genegeerd.

De ware identiteit van Satoshi blijft een mysterie, met veel liefhebbers door de jaren heen. De meest prominente bewering over Satoshi’s identiteit is van Craig Wright.

Op 21 juli verleende een rechtbank in het Verenigd Koninkrijk Wright een beroep in de Bitcoin-rechtszaak, waarin hij het auteursrecht op het Bitcoin-witboek en de Bitcoin-database claimde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!