Klanten van bankgigant HSBC kunnen nu met XRP, SHIB en andere cryptocurrencies betalen

Hoewel de cryptocurrency-markt momenteel vrijwel stil ligt en worstelt met globale regulerende druk, is het nu mogelijk om hypotheekbetalingen te doen met XRP, SHIB en verschillende andere cryptocurrencies bij één van ’s werelds grootste traditionele banken.

Klanten van HSBC, een financiële dienstverlener die sinds 1991 gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk, kunnen door middel van een opwindende ontwikkeling nu hun leningen betalen met cryptocurrencies. Het nieuws komt op een moment dat de Britse tak van JPMorgan Chase & Co., Chase Bank, besloten heeft om zich juist meer te distantiëren van de cryptomarkt door crypto-transacties vanaf 16 oktober te verbieden.

De stap vanuit HSBC wordt mogelijk gemaakt door FCF Pay, een betalingsverwerker gericht op blockchain, die tevens de baanbrekende ontwikkeling heeft aangekondigd op X. Het gaf het volgende aan:

“Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat HSBC-gebruikers in aanmerking komen om hun hypotheekrekeningen en leningen te betalen met cryptocurrencies via FCF Pay.

Enkele van de geaccepteerde cryptocurrencies waarmee u kunt betalen: Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, Ripple, Doge, Shiba Inu + nog veel meer!”

HSBC stapt verder in de cryptomarkt

Naast het nieuws omtrent hypotheekbetalingen, is er onlangs ook nieuws naar buiten gekomen dat de Britse bank een partnerschap aangegaan is met de particuliere crypto-bewaarder Fireblocks, een cybersecurityplatform dat is ontworpen voor de digitale activa-industrie, die tevens samenwerkt met The Bank of New York Mellon Corp. (NYSE: BK) en BNP Paribas SA uit Frankrijk (OTCMKTS: BNPQY).

Fireblocks biedt institutionele bewaar- en beveiligingsoplossingen voor crypto-activa. Daarom is het een goede partner voor banken, beurzen en vermogensbeheerders die digitale activa moeten opslaan en beheren. Het bedrijf heeft naam gemaakt met geavanceerde beveiligingsfuncties, die aantrekkelijk zijn voor grote financiële instellingen wiens bedrijven en reputaties sterk afhankelijk zijn van beveiliging.

Herstel in de crypto-industrie biedt kansen

Nu de crypto-industrie onlangs tekenen van herstel vertoont, kan de timing van HSBC wellicht slim blijken te zijn. Bijvoorbeeld, de ProShares Bitcoin Strategy ETF (NYSEARCA: BITO) steeg met 2,52% in de afgelopen maand, na een daling in juli en augustus. Bitcoin is dit jaar met 60,76% gestegen, terwijl ethereum met 32,65% is gestegen.

Ondertussen hebben grote financiële bedrijven zoals BlackRock Inc. (NYSE: BLK) en Fidelity zich aangemeld om spot Bitcoin exchange-traded funds te lanceren. Deze stap vanuit HSBC kan dus strategisch zijn om toch een vinger in de pap te hebben wanneer de hype in de cryptomarkt ongetwijfeld weer losbarst.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!