Binance stopt zijn ondersteuning van BUSD

‘S Werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance kondigde eind augustus aan dat het de ondersteuning voor zijn geliefde BUSD stablecoin wil beëindigen. Deze stap komt te midden van de problemen van de stablecoin met toezichthouders, wat heeft geleid tot een stopzetting van de ondersteuning. Nu heeft de beurs aangekondigd dat het begonnen is met de beëindiging van BUSD.

Binance begint met het stoppen van ondersteuning

Binance plaatste op donderdag 14 september een aankondiging op zijn officiële X-account (voorheen Twitter) om aan te kondigen dat het een aantal Binance-gekoppelde tokens zou gaan verbranden. Onder de vijf tokens die verbrand zouden worden, bevonden zich vier BUSD-tokens op verschillende blockchains.

Volgens de aankondiging zouden de Binance-gekoppelde tokens worden verbrand op de vermelde blockchains, en daarna zou de beurs het equivalent van de tokens vrijgeven die oorspronkelijk als onderpand werden gebruikt op hun eigen netwerken. Het gaf het volgende aan:

“Later vandaag zal Binance een aantal inactieve Binance-gekoppelde tokens verbranden.

Het equivalent van de tokens op hun eigen netwerken, die als onderpand werden gebruikt, zal dan worden vrijgegeven.

Tokens:

🔸TUSDOLD (BSC)

🔸BUSD (MATIC)

🔸BUSD (BSC)

🔸BUSD (BNB)

🔸BUSD (TRX)”

Het onderpand in dit geval zal equivalent zijn aan de Binance-gekoppelde tokens die worden verbrand. Dus als er bijvoorbeeld 1.000 BUSD op het MATIC-netwerk wordt verbrand, zal het equivalent op het oorspronkelijke blockchain-netwerk door de beurs worden vrijgegeven.

Vuur aan de schenen van BUSD

De BUSD stablecoin kwam voor het eerst onder vuur te liggen begin 2023, toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een Wells Notice uitgaf aan uitgever Paxos, waarin werd beweerd dat de stablecoin een niet-geregistreerde effect was. De toezichthouder maakte via deze aankondiging zijn intentie om juridische stappen te ondernemen bekend.

Na de stap van de SEC vroeg het Department of Financial Services (NYDFS) van de staat New York aan de uitgever om te stoppen met het drukken van nieuwe tokens. De zorg van de NYDFS betrof voornamelijk de relatie tussen Paxos en Binance, en uiteindelijk besloot de uitgever van BUSD de banden met de cryptobeurs te verbreken.

Sinds de eerste zet van toezichthouders heeft de stablecoin geleden op het gebied van gebruik en marktkapitalisatie. De stablecoin, die ooit een van de top 10 crypto’s was op basis van marktkapitalisatie, heeft sindsdien zijn marktkapitalisatie zien dalen tot $2,5 miljard, waarmee het de 26e grootste cryptocurrency is op het moment van schrijven.

Binance heeft ook aangekondigd dat het van plan is om tegen 2024 volledig te stoppen met het aanbieden van ondersteuning voor de stablecoin. Paxos onthulde ook dat het alle BUSD-inwisselingen in februari 2024 zal stopzetten, en de volledige terugtrekking van Binance wordt kort daarna verwacht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!