Binance stopt geleidelijk met de ondersteuning van BUSD

Cryptocurrency exchange Binance heeft gebruikers aangemoedigd om hun Binance USD (BUSD) stablecoin tegoeden ter waarde van $1,00 om te zetten naar andere beschikbare activa, inclusief een pas genoteerde stablecoin, te midden van plannen om de ondersteuning voor BUSD af te bouwen.

In een verklaring van 31 augustus bevestigde Binance eerdere speculaties dat het geleidelijk de ondersteuning voor BUSD zal stopzetten tegen februari 2024 – een beslissing die in lijn is met de plannen van Paxos om op dat moment de inwisseling van BUSD te beëindigen.

De officiële verklaring is de eerste keer dat Binance het onderwerp aanspreekt nadat verschillende gebruikers schermafbeeldingen deelden van een pop-up in hun mobiele app over de geplande ondersteuningsstop.

In de verklaring moedigde Binance gebruikers aan om hun BUSD-saldi te verhandelen of om te zetten naar First Digital USD (FDUSD) – een stablecoin die in juni is gelanceerd door het in Hong Kong gevestigde trustbedrijf First Digital Group, dat eind juli voor het eerst op Binance werd genoteerd.

De exchange voegde eraan toe dat transacties en conversies tussen BUSD en FDUSD kosteloos zijn, en op 30 augustus werden acht BUSD-handelsparen van de exchange verwijderd. De exchange heeft eerder gebruikers gestimuleerd om de stablecoin te gebruiken met handelsparen voor FDUSD met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zonder handelskosten.

De beslissing van Binance om de ondersteuning voor BUSD stop te zetten, lijkt te volgen op de beschuldiging van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op 13 februari dat BUSD een niet-geregistreerd effect was in een ‘wells notice’ die het aan Paxos had uitgegeven.

Op dezelfde dag gelastte het Department of Financial Services van New York dat Paxos de uitgifte van BUSD moest stopzetten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!