Een stijging van de XRP prijs is onvermijdelijk, aldus financieel consultant

Versan Aljarrah, de oprichter van Black Swan Capitalist en een bekende YouTuber, heeft onlangs op Twitter een bericht geplaatst waarin hij hintte naar een toekomst waarin de vraag naar XRP flink kan toenemen, wat weer een positief effect zal hebben op de prijs van de munt.

Aljarrah’s digitale uitspraak kwam met een gevoel van urgentie, waarbij hij suggereerde dat het aanbod van XRP mogelijk niet voldoende zal zijn om te voldoen aan de escalerende mondiale vraag. Hij gelooft dat deze onbalans de prijs van XRP kan dwingen om te stijgen, niet alleen als een waarschijnlijk scenario, maar als een noodzaak om de liquiditeit te behouden die nodig is om aan deze stijgende vraag te voldoen. Hij beschreef het als volgt:

“Er is simpelweg niet genoeg XRP om aan de steeds groeiende vraag naar het nut ervan te voldoen, waardoor een hoge prijs niet alleen een onvermijdelijkheid is, maar ook een noodzaak om de nodige liquiditeit te garanderen om aan die wereldwijde vraag te voldoen. Het wordt tijd dat sceptici wakker worden met deze economische realiteit.”

Het vertrouwen van Aljarrah in XRP blijft sterk, zelfs nu de cryptocurrency onlangs onder de $0,7 zakte. Hij dook dan ook op Twitter om zijn overtuiging te uiten, waarbij hij verklaarde dat de ware waarde van XRP voorbij de grafieken ligt. Ter ondersteuning van zijn standpunt deelde hij de onderstaande videoclip met Raoul Pal, de CEO en oprichter van Real Vision.

Shannon Thorpe deelt deze mening

Op 18 juli 2023 deelde Shannon Thorpe, een lid van het Treasury Management-team, haar inzichten over de toekomst van XRP. Ze benadrukte dat het onmogelijk is om de exacte prijsontwikkeling te voorspellen, maar het is duidelijk dat XRP niet goedkoop kan blijven. Ze suggereerde ook dat particuliere investeerders uiteindelijk uit XRP geprijsd kunnen worden.

Thorpe verwierp theorieën die wijzen op een prijssurge gevolgd door een crash als gevolg van massale verkoop. Ze wees erop dat particuliere investeerders slechts ongeveer 1% van de XRP-markt vertegenwoordigen. Naarmate belangrijke spelers zoals de Federal Reserve, banken en bedrijven gaan investeren in XRP, zal de invloed van deze 1% verwaarloosbaar worden.

Ze legde verder uit dat een grote hoeveelheid XRP een groot aantal banken in staat stelt deel te nemen, terwijl een hoge prijs zorgt voor hogere transacties met minder XRP. Gezien het beperkte aanbod van XRP, gelooft ze dat deze factoren zullen bijdragen aan de prijsstabiliteit ervan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!