BlackRock investeert groots in Bitcoin-mining

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft al geruime tijd grote belangstelling voor cryptocurrencies. Met zijn enorme klantenbestand dat meer dan $10 biljoen aan activa beheert, grijpt het bedrijf elke kans aan die het ziet om winst te maken. Het trad dan ook eerder dit jaar toe tot de wereld van cryptocurrencies.

BlackRock en Bitcoin-mining

BlackRock de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft geïnvesteerd in vier van de vijf grootste Bitcoin (BTC) mining-bedrijven op basis van marktwaarde. Het bedrijf is momenteel de op een na grootste aandeelhouder van de eerste vier mining-bedrijven.

Volgens CompaniesMarketCap wordt de totale marktwaarde van de bedrijven waarin BlackRock heeft geïnvesteerd geschat op $5,4 miljard. De aanzienlijke verliezen die miners vorige maand hebben geleden, stelden BlackRock in staat om aandelen tegen een lagere prijs te kopen en zijn aanwezigheid in de sector te vergroten.

Miners worden geconfronteerd met winstgevendheidsproblemen

De uitgebreide financiële middelen van BlackRock stellen het bedrijf in staat om relatief kleinere mining-bedrijven te helpen. Hun laatste investeringen zijn verdeeld over Riot Platforms Inc, Marathon Digital Holdings, Cipher Mining Inc en TeraWulf Inc.

De waarde van de investeringen in Bitcoin-mining bedraagt ongeveer $411,5 miljoen. Hoewel dit zeker een aanzienlijk bedrag is, komt het overeen met ongeveer 0,35% van de totale activa van het bedrijf.

Hoe belegt BlackRock?

De aandelen in de reserves van het bedrijf vertegenwoordigen de posities van zijn cliënten. Met $10 biljoen aan activa vertegenwoordigt BlackRock een breed scala aan investeerdersgemeenschappen, waaronder individuen, bedrijven, familiebedrijven en professionele investeerders. BlackRock lijkt het groeipotentieel in de cryptowereld te hebben herkend, aangezien ze zwaar investeren in bedrijven in verschillende sectoren, waaronder Bitcoin-mining.

Is de investering alleen gedaan in mining-bedrijven? Zeker niet. De interesse van dezelfde groep investeerders is ook aanzienlijk in aandelen van MicroStrategy, dat wordt beschouwd als een niet-officiële Bitcoin ETF. Dit geeft aan dat ze mogelijk vroeg zijn ingestapt vanwege de verwachte versoepeling van het strenge monetaire beleid, de vierjarige cycli van Bitcoin en vele andere redenen.

De beslissing over 7 aanvragen voor een spot Bitcoin ETF, waaronder BlackRock, wordt naar verwachting aanstaande vrijdag bekendgemaakt. Na de duidelijke nederlaag van de SEC tegen Grayscale eergisteren, lijkt de kans groot dat een Bitcoin spot ETF er gaat komen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!