Ripple stelt dat crypto-enabled oplossingen wereldwijde betalingen zullen revolutioneren

Het betalingslandschap ondergaat een snelle transformatie, waarbij digitale valuta een cruciale rol spelen, volgens een recent rapport van Ripple en de Faster Payments Council (FPC). Het rapport “Transforming the Way Money Moves” onderzoekt het potentieel van cryptocurrencies in het zich ontwikkelende betalingsecosysteem.

Het rapport benadrukt dat het betalingsecosysteem zich snel ontwikkelt, waarbij digitale valuta boeiende gebruiksscenario’s bieden. Het suggereert dat cryptocurrencies, met hun combinatie van flexibiliteit en bruikbaarheid, goed gepositioneerd zijn om enkele van de langdurige problemen in betalingen aan te pakken door efficiënt hiaten in betalingsstromen op te vullen.

Het rapport benadrukt ook het belang van het begrijpen van de brede waaier aan gebruiksscenario’s en potentiële voordelen van nieuwe betalingstechnologieën voor alle deelnemers in het ecosysteem. Het suggereert dat een benadering die gebruik maakt van de beste eigenschappen van verschillende betalingstechnologieën innovatie kan versnellen en het algemene nut van het betalingssysteem kan verbeteren.

Ripple en de FPC voerden een wereldwijd betalingsonderzoek uit om het sentiment van betalingsaanbieders ten opzichte van de adoptie van blockchain en crypto voor betalingen te begrijpen. Het onderzoek, dat bijna 300 leiders op het gebied van betalingen uit verschillende sectoren in 45 landen omvatte, onthulde dat een meerderheid van de aanbieders crypto-geactiveerde oplossingen ziet als essentieel om trage betalingsmarkten te versnellen. Volgens het onderzoek is het belangrijkste voordeel van crypto de lagere kosten van binnenlandse en internationale betalingen.

Het rapport geeft ook een overzicht van het huidige gebruik van cryptocurrencies in betalingen, inzichten van deelnemers in het ecosysteem van snellere betalingen en wat de toekomst in petto heeft voor blockchain en crypto in betalingen. Het suggereert dat hoewel op dit moment weinig bedrijven blockchain-gebaseerde betalingen ondersteunen, bredere adoptie slechts een kwestie van tijd is. De snelheid van bredere acceptatie hangt echter af van verbeterde regelgevende duidelijkheid.

Ondanks het verouderde en kostbare traditionele betalingssysteem suggereert het rapport dat blockchain en opkomende crypto-gebruiksscenario’s transformerende betalingskansen bieden. Naarmate de adoptie toeneemt, profiteren aanbieders en klanten van verminderde procescomplexiteit, lagere kosten en verbeterde transparantie.

Het rapport geeft ook aan dat de langetermijnvooruitzichten voor het wereldwijde volume van crypto-betalingstransacties rooskleurig zijn. In de Verenigde Staten neemt de adoptie van crypto-betalingen toe, met naar verwachting 5,5 miljoen gebruikers van crypto-betalingen in 2023, een stijging van 350% in slechts drie jaar.

Bijna elke ondervraagde leider (97%) gelooft dat blockchain-technologie en cryptocurrency de komende drie jaar aanzienlijk snellere betalingen mogelijk zullen maken. Het rapport suggereert dat blockchain- en cryptotechnologie met name veelbelovend is voor het transformeren van grensoverschrijdende betalingen. Het wijst op het potentieel van blockchain om aanzienlijke besparingen te realiseren voor financiële instellingen die grensoverschrijdende transacties uitvoeren – naar schatting 10 miljard dollar tegen 2030 dankzij snelle, betrouwbare en transparante betalingsafwikkeling.

Tot slot vermeldt het rapport ook dat de pandemieperiode nieuwe urgentie heeft gegeven aan verschuivingen naar digitale betalingen. Meer dan 50% van de respondenten gelooft dat lagere betalingskosten – zowel nationaal als internationaal – het belangrijkste voordeel van crypto zijn. Bijna 90% van de ondervraagde leiders erkent enige “kostenverbeteringen met betrekking tot internationale betalingen” en 75% verwacht voordelen op nationaal niveau.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!