Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Analist: ADA herhaalt negatieve patroon van 2019

De veelgevolgde cryptoanalist Benjamin Cowen waarschuwt dat Cardano (ADA), een rivaal van Ethereum (ETH), een neerwaartse trend uit 2019 herhaalt.

In een nieuwe strategische sessie betoogt Cowen dat Cardano nog steeds geen bodem heeft gevonden, door de prijsactie in 2023 te vergelijken met de marktstructuur in de tweede helft van 2019, toen ADA voortdurend nieuwe dieptepunten bereikte.

Zo vertelt de analist:

“Het tweede deel van 2019 was waarschijnlijk het moeilijkste deel van de cyclus [voor Cardano] omdat het niet erg opwindend was. Je zag gewoon de altcoin-markt langzaam uitbloeden.

Er waren zeker veel pumps. Ik bedoel, er was geen gebrek aan pumps. We hadden er tal van. Deze hier [in 2019 van $0,035 naar $0,050] was 41%. Deze hier [van $0,041 naar $0,58] was ook 40%. We hadden veel van dergelijke pumps, maar uiteindelijk verdwenen ze nog steeds.”

Volgens Cowen vertoonde ADA in 2023 een vergelijkbare stijging als in 2019, waarbij de token dubbele toppatronen vormde en vervolgens onder de bullmarkt-ondersteuningsband dook, wat in technische analyse de combinatie is van het 20-weken eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) en het 21-weken exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA).

Zo zegt Cowen:

“En we zagen de markt bezwijken tot nieuwe dieptepunten [met ADA op $0,077], en zelfs toen was dat niet het dieptepunt voor ADA. We zagen het opleven en vervolgens weer wegzakken [tot $0,017]. Ik weet dat het destijds geen populaire opvatting was om hierover te praten. Maar tot nu toe is er niet veel veranderd.

We zagen ADA een dieptepunt bereiken in 2022 [op $0,315], net zoals in 2018 [op $0,028]. We zagen het stijgen in 2023, net zoals het deed in 2019. Je kreeg hier twee toppen (in 2019), net zoals we hier (in 2023) kregen. We gaan onder de bullmarkt-ondersteuningsband (in juli 2019), net zoals we (in juni 2023) deden. Het speelde zich bijna identiek af, bijna identiek aan de vorige cyclus.”

Bron: Benjamin Cowen/YouTube

Cowen houdt ook de prestaties van ADA tegenover Bitcoin (ADA/BTC) in de gaten.

Hij benadrukt hoe ADA vorige cyclus niet tegen Bitcoin bodemde tot het derde kwartaal van 2019 en nog eens zes maanden op die dieptepunten bleef voordat het weer steeg, wat volgens hem zich opnieuw zou kunnen voordoen voor ADA in de huidige marktcyclus:

“Onthoud dat ADA/Bitcoin vorige cyclus niet tot het derde kwartaal van 2019 bodemde. En zelfs toen bleef ADA/Bitcoin die dieptepunten echt een half jaar vasthouden voordat het weer omhoogging. Op dit moment hebben we nog niet overtuigend een niveau gevonden waar ADA/Bitcoin die dieptepunten vasthoudt.”

Kortom, volgens Cowen wordt het geen rooskleurige tijd voor Cardano de komende maanden.

ADA wordt verhandeld voor $0,30 op het moment van schrijven, wat een daling van 4,3% is gedurende de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!