Elon Musk zal DOGE gaan gebruiken als betalingsmiddel op “X”, aldus Raoul Pal

Gerenommeerde econoom en investeerder Raoul Pal heeft zich tot Twitter gewend om te delen waarvan hij gelooft dat Elon Musk uiteindelijk wil bereiken op Twitter en welke veranderingen hij waarschijnlijk zal doorvoeren nu het platform wordt omgedoopt tot de “X”-app. Onder deze veranderingen gelooft Pal dat de integratie van Dogecoin (DOGE) zal plaatsvinden.

Gaat Musk DOGE integreren?

Deze week is technologiemagnaat Elon Musk, CEO van Tesla, SpaceX en Twitter, begonnen met het vervullen van het plan dat hij al meerdere keren eerder heeft geuit – Twitter omvormen tot “X”, ofwel “De Alles App”, zoals Musk het noemt. Hij heeft gesuggereerd dat hij ook functies voor het zoeken naar een baan en dating aan “X” wil toevoegen, zoals te zien is in zijn eerdere tweets.

Raoul Pal tweette dat hij gelooft dat Elon Musk Twitter heeft gekocht met verschillende doelen voor ogen. Het eerste doel is het gebruik van kunstmatige intelligentie, waarbij Pal opmerkt dat “het vrije meningsuiting-aspect is om het onbevooroordeelde model te geven.” Hij gelooft ook dat Musk AI nodig heeft om de Optimus-robot te trainen.

Het tweede punt dat Raoul Pal noemde, is dat hij verwacht dat Musk cryptocurrencies zal gebruiken om wereldwijde betalingen voor makers van inhoud mogelijk te maken. Pal veronderstelt dat Dogecoin daarvoor zal worden geïntegreerd.

De econoom denkt ook dat Musk binnenkort andere vormen van betalingen en brokerage zal integreren om gebruikers – zakenmensen, investeerders, etc. – in staat te stellen al hun financiële discussies op deze app te voeren en direct betalingen te doen.

Zoals eerder duidelijk is geworden, heeft Twitter Payments LLC, een essentieel onderdeel van het potentiële “X coin”-systeem, onlangs vergunningen gekregen van verschillende Amerikaanse staten om cryptotransacties uit te voeren.

Investeerders wachten in spanning af

In januari van dit jaar meldde The Financial Times dat Twitter van plan was om cryptocurrency-betalingen toe te voegen en er een vergunning voor aanvroeg. Dat rapport deed de prijs van Dogecoin met 7% stijgen. De hoop van de cryptogemeenschap dat DOGE toen een ereplaats als cryptomunt op Twitter zou innemen, ging echter niet in vervulling.

Ook in oktober vorig jaar steeg de prijs van DOGE sterk toen Elon Musk de $44 miljard kostende overname van Twitter afrondde. Zelfs vóór de aankoop van Twitter voor 9,2% van de aandelen afgelopen zomer, heeft Musk meerdere keren het idee geopperd om Dogecoin in deze app te integreren voor microbetalingen, betalingen voor Twitter Blue en beloningen voor makers van inhoud.

Nu houdt de cryptogemeenschap de verdere acties van Elon Musk nauwlettend in de gaten om te zien of DOGE daadwerkelijk zal worden aangenomen door de “X”-app. Op het moment van schrijven is Dogecoin met 3,82% gestegen in de laatste 24 uur en is het in de afgelopen week met 11,21% gestegen, en het handelt tegen $0,07685, volgens CoinMarketCap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!