Twitter’s naamswijziging naar “X” zorgt voor enorm aantal nieuwe tokens

Sinds Elon Musk aankondigde dat Twitter zichzelf zou rebranden als “X”, zijn er verschillende tokens met de “X” tag verschenen op gedecentraliseerde beurzen (DEXes). Musk, die de beslissing op 23 juli bekendmaakte, merkte op dat gebruikers afscheid zouden moeten nemen van de Twitter-vogel en het merk. Hij tweette:

In april noemde Musk dat hij geïnteresseerd was in het bouwen van een “alles-app”. Als gevolg daarvan zorgde Musk ervoor dat Twitter niet langer een onafhankelijk bedrijf was. In plaats daarvan besloot hij om het platform te fuseren met een nieuwe entiteit genaamd “X Corp”.

Musk voegde ook toe dat Twitter daarna niet langer het vogellogo zou hebben. In plaats daarvan zou een “X”, die al op de websectie van het platform te zien was, het nieuwe logo voor het bedrijf worden.

X moet een wereldwijde marktplaats worden

Ondertussen gaf Linda Yaccarino, de onlangs aangekondigde CEO van Twitter, ook haar mening over de kwestie. Volgens haar was de beslissing om het platform opnieuw te branden gericht op het creëren van een wereldwijde marktplaats.

Yaccarino voegde eraan toe dat de rebranding naar X het in staat zou stellen om rekening te houden met de meningen van critici, terwijl ze benadrukte dat het platform een aantal nieuwe functies zou uitrollen. Ze merkte op:

“Al jarenlang hebben fans en critici Twitter aangespoord om groter te dromen, sneller te innoveren en ons grote potentieel te vervullen. X zal dat doen en meer. We hebben de afgelopen 8 maanden al gezien hoe X vorm begint te krijgen door onze snelle introductie van functies, maar we zijn nog maar net begonnen.”

X-tokens schieten uit de grond

Interessant genoeg leidde deze bekendmaking tot de ontwikkeling van verschillende meme coins. Een kijkje op DEX Screener liet zien dat een X-token met 124% in waarde gestegen is op het moment van schrijven.

Daarnaast is een andere X-token verschenen op de Uniswap. Maar deze is iets ouder en werd ruim 24 uur geleden gelanceerd. Wat betreft prestaties van deze nieuwe munt, is te zien dat de munt met een duizelingwekkende 141.000% gestegen is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!