Ripple CEO verwacht gerechtelijke uitspraak “binnen weken, niet maanden”

Ripple Labs CEO Brad Garlinghouse heeft in een nieuw interview met Tai Panich, CEO van technologie-investeringsmaatschappij SCB 10X, aangegeven dat de rechtszaak van het bedrijf met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de nabije toekomst zal worden afgerond.

In december 2020 werd Ripple aangeklaagd door de SEC wegens vermeende verkoop van XRP als een niet-geregistreerd effect. De rechtszaak loopt echter nu, volgens de Garlinghouse, richting zijn einde, wat een einde zal maken aan de saga.

Tijdens het sprak Garlinghouse zijn overtuiging uit dat het succes van Ripple in de lopende rechtszaak aanzienlijke implicaties zal hebben voor de cryptocurrency-industrie als geheel. Op basis van recente ontwikkelingen met betrekking tot William Hinman, de voormalige directeur van Corporate Finance van de SEC en zijn toespraak waarin hij Ethereum (ETH) als effect verklaarde, zei Garlinghouse dat hij een uitspraak van de rechtbank verwacht in weken in plaats van maanden. Hij gaf het volgende aan:

“In termen van waar de zaken vandaag staan ​​- ik zal proberen niet te veel in te gaan op het juridische onkruid – heb je gelijk dat ik er alle vertrouwen in heb dat we dit jaar een beslissing van de rechtbanken zullen zien. Sterker nog, ik denk dat ik vermoed dat het binnen weken zal zijn, niet maanden. Er zijn vorige week enkele beslissingen genomen waarover u misschien hebt gelezen. De rechter oordeelde tegen de poging van de SEC om bepaalde informatie te redigeren, een zeer soort beruchte toespraak die de toenmalige directeur van Corporate Finance Bill Hinman hield, waarin hij vertelde waarom ETH volgens hem geen effect is.

De rechtbank oordeelde vorige week dat de aantekeningen in de bijbehorende e-mails openbaar zullen worden gemaakt en rond 13 juni openbaar moeten zijn. Dus ik denk dat dat een enorme overwinning is voor transparantie. Maar wat het echt oproept, is dat er echt geen duidelijkheid is, ondanks oproepen en eisen van leiders in de crypto-industrie.”

De CEO van Ripple blijft zich inzetten voor het voltooien van de strijd, maar erkende in het gesprek dat het voortdurende conflict met de SEC en het ontbreken van duidelijke regelgeving in de VS ertoe hebben geleid dat veel spelers in de industrie zijn verhuisd of hebben uitbesteed. Hij zei het onderstaande:

“Ripple besloot om mee te doen en deze strijd aan te gaan, zowel voor Ripple als voor de hele industrie. We hebben veel geld uitgegeven om het te verdedigen. En ik denk dat wat we hebben genoemd, is dat de regering in de Verenigde Staten, en de SEC in het bijzonder, politiek boven slim beleid stelt. Daarom zie je ondernemers naar het buitenland gaan, zie je bedrijven als Ripple – de meeste van onze aanwervingen zijn nu niet-VS. De meeste van onze klanten… zijn niet-VS. Ik denk dat het een beetje te verwachten is dat dat gaat gebeuren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!