BRICS-alliantie is slecht nieuws voor de Amerikaanse dollar, volgens Rich Dad Poor Dad-auteur

Rich Dad Poor Dad-auteur Robert Kiyosaki denkt dat de Amerikaanse president Joe Biden “de middenklasse verplettert” terwijl het Amerikaanse politieke en macro-economische beleid de dollarisering over de hele wereld stimuleert.

Kiyosaki zei in een nieuw interview met London Real dat Saoedi-Arabië toetreedt tot de BRICS-landengroep vanwege het besluit van Biden om de Amerikaanse troepen in 2021 uit Afghanistan terug te trekken.

BRICS is een economische alliantie die staat voor de landen Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. De alliantie maakt zich naar verluidt klaar om een ​​alternatieve valuta te lanceren die de dollar zou omzeilen. Dit zou een hoop macht bij de Verenigde Staten weg halen.

Als gevolg hiervan voorspelt Kiyosaki dat 70% van de wereldbevolking uiteindelijk een door goud gedekte Chinese yuan als belangrijkste valuta zal gebruiken via de BRICS-alliantie, waarvan hij denkt dat het de Amerikaanse dollar zal doen crashen.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Vorige maand voorspelde de auteur dat de VS op weg is naar een economische recessie en betoogde hij dat investeerders zouden moeten investeren in Bitcoin (BTC), goud en zilver. Hij zei het volgende:

“Jarenlang zeg ik: ‘Geld sparen en beleggen in een goed gediversifieerde portefeuille van aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en op de beurs verhandelde fondsen is riskant advies.’ Tegenwoordig [is het nog steeds] een zeer riskant advies. Ik geloof nog steeds dat goud, zilver en Bitcoin het beste zijn voor onstabiele tijden, hoewel de prijzen op en neer zullen gaan.”

Eerder deze week plaatsten wij al een bericht waarin de president van Frankrijk aangaf dat Europa minder afhankelijk moet worden van de Amerikaanse dollar. Hij zei tevens dat Europese leiders de banden met Amerika moeten versoepelen en zich moeten concentreren op het wegblijven van een mogelijk conflict tussen China en de Verenigde Staten over Taiwan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!