Singapore stelt best practices op voor het doorlichten van klanten bij banken

Singaporese ambtenaren werken samen met lokale banken om uniforme normen te ontwikkelen voor de evaluatie van klanten in de digitale activa sector in de nasleep van significante wereldwijde verstoringen in de industrie. Volgens Bloomberg werkt de Monetaire Autoriteit van Singapore samen met de politie en geldschieters in het land om hun benadering van het onboarden van crypto-serviceproviders te verfijnen.

Het rapport beweert dat het initiatief al ongeveer zes maanden aan de gang is en dat er binnen twee maanden een verklaring kan worden vrijgegeven met daarin de best practices op gebieden zoals risicobeheer en due diligence. De richtlijnen zullen ook stablecoins, overdraagbare gaming- of streaming-credits en non-fungible tokens (NFT’s) omvatten. Ondanks de regelgevingsrichtlijnen is het aan banken om te bepalen of ze crypto-klanten accepteren op basis van hun risicobereidheid. De MAS gaf het onderstaande aan:

“Zoals bij elke huidige of potentiële klant, zijn banken verplicht klant due diligence-maatregelen te nemen om de door hen veroorzaakte risico(‘s) te begrijpen en te beheren.”

“Banken bepalen zelf of ze een bankrelatie willen starten of voortzetten met een klant, waarbij ze een balans vinden tussen commerciële overwegingen en de tolerantie voor bedrijfsrisico’s.”

Hoewel financiële instellingen in Singapore zaken mogen doen met bedrijven voor het beheer van digitale activa of andere dergelijke bedrijven, hebben sommige bedrijven moeite ondervonden met het aanmaken van accounts, voornamelijk omdat lokale banken bezorgd waren over de mogelijkheid van illegale geldstromen en andere criminele activiteiten.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Singapore heeft, in lijn met andere landen, een vergunningensysteem voor de crypto-sector gecreëerd en heeft ook meer beperkingen voorgesteld op crypto-handel door particuliere klanten. Dit gebeurde toen enkele bekende crypto-bedrijven die vorig jaar instortten, waaronder Terraform Labs en crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC), in het land waren gevestigd. Begin maart startten de Singaporese autoriteiten een onderzoek naar Do Kwon’s Terraform Labs, het bedrijf dat de nu ingestorte stablecoin TerraUSD ontwikkelde.

Singapore en Hong Kong nemen een meer crypto-vriendelijke houding aan in het licht van de Amerikaanse crackdown. Singapore en Hong Kong streven naar een meer vriendelijke omgeving voor crypto-bedrijven in een poging om wereldwijde crypto-hubs te worden.

Hong Kong van plan om een ​​bijeenkomst te organiseren tussen crypto-bedrijven en bankiers om de financiering voor de sector te vergemakkelijken, wat erop wijst dat de stad vastbesloten is om verschillende moeilijkheden aan te pakken waarmee crypto-bedrijven te maken hebben bij het opzetten van zakelijke bankrekeningen.

Bovendien zijn een aantal Chinese staatsbanken in Hong Kong, waaronder de Bank of Communications, Bank of China en Shanghai Pudong Development Bank, begonnen met het aanbieden van bankdiensten aan lokale crypto-bedrijven of hebben zij navraag gedaan. Aan de andere kant hebben regelgevers in de VS, met name de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), een agressieve crackdown op de crypto-industrie gelanceerd.

Onlangs kondigde crypto-beurs Bittrex aan dat het Amerikaanse activiteiten beëindigt vanwege toenemende regelgevingsdruk en een gebrek aan duidelijke regelgevende vereisten. Destijds gaf medeoprichter van Bittrex, Richie Lai, het volgende aan:

“Regelgevende vereisten zijn vaak onduidelijk en worden zonder de juiste discussie of input gehandhaafd, waardoor een onevenwichtig concurrentielandschap ontstaat. Werken in de VS is niet langer haalbaar.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!