Binance CEO doet Red Notice geruchten af als FUD

Onlangs deden geruchten de ronde op crypto Twitter dat de Internationale Politie (INTERPOL) een “Red Notice” had uitgegeven voor Binance CEO Changpeng Zhao (CZ). Te midden van deze achtergrond heeft het marktaandeel van het bedrijf een aanzienlijke klap gekregen, met een daling tot wel 16%, na een reeks beschuldigingen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) tegen Binance en Zhao.

Een “Red Notice” is een verzoek aan rechtshandhavings-instanties over de hele wereld om een persoon op te sporen en te arresteren in afwachting van uitlevering, overgave of andere juridische actie. Zhao weerlegde deze geruchten echter en beweerde dat de circulerende afbeelding van hem op de “Red Notice” webpagina van Interpol gemanipuleerd was en het nieuws vals was. Hij stelde dat het verspreiden van deze informatie bedoeld was om angst, onzekerheid en twijfel (FUD) op de markt te zaaien.

De vermeende “Red Notice” voor Zhao verscheen te midden van een uitdagende periode voor Binance, aangezien het bedrijf te maken heeft met een reeks regelgevingskwesties, waaronder een nieuwe rechtszaak van $1 miljard en beschuldigingen van de CFTC.

Zhao ging recht op de geruchten af en drong er bij marktpartijen op aan om ongeverifieerde informatie en speculatie die de crypto-markt negatief zou kunnen beïnvloeden te negeren. Hij tweette het onderstaande:

“Als je in paniek verkoopt vanwege FUD of gemanipuleerde afbeeldingen, word je waarschijnlijk niet rijk. Blokkeer de FUD-bronnen.”

Door te benadrukken hoe belangrijk het is om te vertrouwen op geverifieerde informatie, wil de CEO van Binance de potentiële schade beperken die wordt veroorzaakt door de verspreiding van misleidend nieuws. Hij voegde het onderstaande toe:

“De laatste FUD werd alleen verspreid door crypto nieuwsuitzendingen en KOL’s, waarschijnlijk geplant/gesteund door een andere beurs. Erg kleinzielig. Het schaadt de industrie en henzelf. Er zijn genoeg externe krachten die ons aanvallen. Onze industrie moet op dit punt verenigd zijn.”

Ondanks deze uitdagingen blijft Binance de grootste exchange ter wereld, met een dominantie van 54%. Onderzoek van Kaiko ontdekte dat de marktaandeelverliezen van Binance werden opgevangen door Upbit, dat als enige van de 17 geanalyseerde beurzen een significant aandeel van het handelsvolume claimde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!