Ethereum-ontwikkelaars kijken naar 12 april voor de lancering van Shanghai

Ethereum-ontwikkelaars hebben zojuist een streefdatum voor de langverwachte Shanghai hardfork vastgesteld, namelijk 12 april. Ethereum-kernontwikkelaars keurden de streefdatum goed tijdens de All Core Developers Execution Layer #157-oproep op 16 maart.

Aanvankelijk geschat voor eind maart, bevat de Shanghai mainnet-upgrade vijf Ethereum Improvement Proposals (EIP’s), waaronder EIP-4985, die het mogelijk maken om Ether (ETH) uit de Beacon Chain op te nemen, waarmee de overgang van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS) wordt voltooid.

Volgens Etherscan heeft het smart contract van Ethereum PoS meer dan 17,6 miljoen ETH aangetrokken, ter waarde van bijna $29,4 miljard op het moment van publicatie. Analisten voorspellen echter dat de komende upgrade op korte termijn een uitverkoop zou kunnen veroorzaken, vanwege de mogelijkheid om ingezette ETH op te nemen.

De reis naar Ethereum 2.0

De overgang naar PoS is officieel van start gegaan op 15 september 2022, met The Merge, een belangrijke mijlpaal voor het Ethereum-netwerk door miners te vervangen door validators en ETH-staking te introduceren als een belangrijk onderdeel van het netwerk. De roadmap van Ethereum heeft verschillende updates na Shanghai, bekend als de “Surge”, “Verge”, “Purge” en “Splurge”.

De overstap naar een PoS-consensus kan gevolgen hebben voor de regelgeving voor ETH en de crypto-ruimte. Afgelopen september suggereerde de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, dat de overgang van de blockchain ETH mogelijk onder de radar van de regelgevers heeft gebracht.

Na een recent optreden tegen cryptobedrijven die staking-diensten in de Verenigde Staten leveren, suggereerde Gensler op 15 maart opnieuw dat proof-of-stake-munten mogelijk effecten zijn. Hij gaf het volgende aan:

“Wat ze ook promoten en in een protocol stoppen, en hun tokens opsluiten in een protocol, een protocol dat vaak door een kleine groep ondernemers en ontwikkelaars wordt ontwikkeld, ik zou willen voorstellen dat elk van deze tokenoperators […] proberen in overeenstemming te komen, en hetzelfde met de tussenpersonen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!