BTC en USDC stijgen na aankondiging van Federal Reserve

De grootste financiële toezichthouders van de Amerikaanse regering hebben zondag een gezamenlijke verklaring afgegeven die een positief effect had op zowel Bitcoin (BTC) als USD Coin (USDC).

Elke spaarder zal gered worden

De Federal Reserve, het ministerie van Financiën en de Federal Deposit Insurance Corporation hebben gezamelijk aangekondigd dat ze elke spaarder bij Silicon Valley Bank (SVB) zullen redden – zelfs degenen die niet volledig worden gedekt door de standaard federale depositoverzekering.

De instanties kondigde aan dat elke deposant tegen maandag 13 maart toegang tot zijn geld zou hebben. Tevens zal duidelijk worden dat belastingbetalers de kosten zullen moeten dragen als onderdeel van de resolutie. De aankondiging ging verder met:

“Deze stap zal ervoor zorgen dat het Amerikaanse banksysteem zijn vitale rol blijft vervullen door deposito’s te beschermen en toegang te bieden tot krediet aan huishoudens en bedrijven op een manier die een sterke en duurzame economische groei bevordert.”

Er werd echter ook duidelijk dat aandeelhouders en “bepaalde ongedekte schuldeisers” niet beschermd zullen worden en dat het senior management van SVB uit hun functie ontheven is.

USDC en BTC herstellen

Een breed scala aan bedrijfsleiders riep dit weekend de regering op om besmetting door het falen van de SVB tegen te gaan, variërend van Bill Ackman tot Mark Cuban. Tevens riep Circle, uitgever van stablecoin, die 3,3 miljard dollar aan USDC-reserves binnen het bedrijf had, ook op tot soortgelijke maatregelen.

Jeremy Allaire, CEO van Circle, heeft bevestigd dat alle USDC-reserves nu veilig zijn en dat de voormalige reserves van SVB nu worden overgedragen aan BNY Melon. “Liquiditeitsoperaties voor USDC worden morgenochtend hervat bij opening van de bank”, voegde hij eraan toe.

USDC wordt nu verhandeld voor $0,9943, bijna terug naar de beoogde prijs van $1, na het verliezen van de koppeling op vrijdag toen Circle zijn blootstelling aan SVB bekendmaakte.

Naast USD Coin, wist de Bitcoin koers zich ook te herstellen in het licht van het nieuws. De koningsmunt staat voor het eerst sinds donderdag weer boven de $22.000 en wordt momenteel verhandeld voor $22.300 per munt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!