Nederlanders zijn het meest nieuwsgierig naar cryptocurrencies, aldus onderzoek

Volgens een recent onderzoek van het mediaplatform Dua Crypto is Nederland de Europese natie dat het meest nieuwsgierig is in cryptocurrencies.

De studie schatte dat de inwoners van Nederland het hoogste aantal crypto-gerelateerde zoekopdrachten per hoofd van de bevolking hadden uitgevoerd (0,1299). Verder werd duidelijk dat de koningsmunt, Bitcoin (BTC), het meest gezocht werd door Nederlanders, terwijl Dogecoin (DOGE) en Cardano (ADA) respectievelijk op de tweede en derde plek staan.

Slovenië en Zwitserland op de tweede en derde plek

Opvallend is dat de Slovenië op de tweede plaats staat met 0,1181 zoekopdrachten per hoofd van de bevolking, terwijl Zwitserland op nummer drie te vinden is met een index van 0,0888. In deze landen staan Bitcoin, Dogecoin en Ethereum in de top drie populairste cryptocurrencies.

Hoewel opvallend, is het niet de eerste keer dat Slovenië naar voren komt in de crypto-industrie. Zo beschreef het luchtvaartbedrijf Fast Private Jet het als het meest cryptovriendelijke land ter wereld, omdat het de meeste locaties heeft waar digitale valuta als betaalmethode worden geaccepteerd. Tegelijkertijd is de hoofdstad – Ljubljana – de meest gastvrije bestemming in Europa voor blockchain-bedrijven.

Rusland op de laatste plaats

Dua Crypto stelde vast dat Rusland het minst geïnteresseerde Europese land is in digitale activa (0.0050 zoekopdrachten per hoofd van de bevolking). De binnenlandse autoriteiten staan ​​niet helemaal open voor de activaklasse, waarbij het meerdere keren een algeheel verbod voorstelde.

Wit-Rusland en Moldavië (voormalige staten van de Sovjet-Unie) staan ​​ook onderaan de lijst, met indexen van 0,0080 en 0,0069.

Hoe zit het op wereldschaal?

CoinGecko, de cryptocurrency-tracker, heeft afgelopen zomer een soortgelijk onderzoek uitgevoerd en schatte dat Nigeria het meest crypto-nieuwsgierige land ter wereld is. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Singapore, die onlangs zijn opgekomen als blockchain-hubs, staan ​​op de tweede en derde plaats.

Bobby Ong – mede-oprichter van CoinGecko – zei dat de inwoners van die landen het meest geneigd zijn om “de dip te kopen” en voornamelijk voor de lange termijn geïnvesteerd hebben.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!