Curator van Mt. Gox besluit ruim 140k BTC te holden, grote verkoopdruk afgewend

Terwijl de faillissementsprocedure van Mt. Gox doorgaat, zijn er nieuwe ontwikkelingen bekend geworden over het Mt. Gox Investment Fund, de grootste schuldeiser van de exchange. Volgens berichten heeft het fonds geen plannen om de tokens te verkopen die het later dit jaar zal ontvangen.

Een persoon die bekend is met de activiteiten van het fonds en die niet geïdentificeerd wil worden, vertelde aan Bloomberg dat de strategie van het Mt. Gox Investment Fund is om de digitale activa die in oktober terugbetaald zullen worden, te behouden. Het fonds koos voor een vroege uitbetaling in plaats van te wachten op de voltooiing van alle rechtszaken rond de instorting van Mt. Gox. Als onderdeel van de overeenkomst zal het Mt. Gox Investment Fund 90% ontvangen van wat er kan worden geïnd, met een verhouding van ongeveer 70% Bitcoin (BTC) en 30% cash, volgens een anonieme bron.

De deadline voor de crediteuren van het Japanse platform om de betalingsmethode te registreren waarop ze aanspraak willen maken, is 6 april. Nobuaki Kobayashi, de Japanse advocaat die optreedt als curator van Mt. Gox, verklaarde in een vrijgegeven brief dat rehabilitatie-crediteuren die de Selectie en Registratie niet hebben voltooid vóór de deadline, geen van de onderstaande terugbetalingen kunnen ontvangen. De bijbehorende lijst van terugbetalingsmethoden omvat het volgende:

  • Vroege lumpsum-terugbetaling
  • Terugbetaling voor een deel van de cryptocurrency-rehabilitatieclaims in cryptocurrency
  • Terugbetaling via bankoverschrijving
  • Terugbetaling via overschrijving via een fondsoverdracht-serviceprovider

De brief meldde daarnaast het volgende:

“Let op: herstelcrediteuren die de Selectie en Registratie al hebben voltooid, hoeven de Selectie en Registratie niet opnieuw uit te voeren. Let er ook op dat deze crediteuren hun Selectie en Registratie tot aan de deadline kunnen wijzigen.”

De Japanse curator heeft tot wel 141.686 Bitcoin onder zijn controle, die een huidige waarde heeft van ongeveer $3,06 miljard. Veel experts in de industrie zijn dan ook bang dat de vrijgave van de Bitcoin uit Mt. Gox een grote verkoopgolf op de crypto-markt kan veroorzaken. De beslissing van het fonds zou echter kunnen betekenen dat dit scenario wordt voorkomen.

Mt. Gox was ooit de grootste crypto-exchange ter wereld totdat het in Tokyo gevestigde bedrijf failliet ging als gevolg van de verdwijning van 850.000 BTC. De crediteuren van de exchange hebben tot 6 april de tijd om te beslissen of ze kiezen voor de uitbetaling in oktober of dat ze langer willen wachten om een groter deel van hun vorderingen terug te krijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!