Mt. Gox gaat slachtoffers terugbetalen wat gaat leiden tot meer verkoopdruk

Gisteren werd een document gedeeld waarin de slachtoffers van de exploit van Mt. Gox werden onthuld en dat er is begonnen met het terugbetalingsproces. De curator die verantwoordlijk is voor het proces is advocaat Nobuaki Kobayashi en stelt het volgende:

“De Rehabilitation Trustee bereidt zich momenteel voor om terugbetalingen te doen door middel van het goedgekeurde rehabilitatieplan waarvan het bevel tot bevestiging van de Tokyo District Court definitief en bindend werd gemaakt op 16 november 2021.”

Ooit stond Mt. Gox aan de top van de cryptowereld toen het de grootste Bitcoin-exchange was. Het verwerkte destijds 70% van alle transacties in Bitcoin (BTC). In 2014 ging het echter mis toen het bedrijf onthulde dat het 850.000 BTC verloren had aan hackers, dat wordt beschouwd als de grootste Bitcoin-diefstal ooit. In oktober 2020 werd echter door Mt. Gox aangekondigd dat het bedrijf 150.000 BTC had teruggevonden.

Vanuit het document kan worden opgemaakt dat de betrokken partijen de terugbetalingen kunnen innen in contanten, Bitcoin of Bitcoin Cash. Deze ontwikkeling heeft er echter tot bezorgdheid geleid vanwege de verkoopdruk die gaat toenemen. In 2014 was Bitcoin echter maar 2% waard ten opzichte van zijn huidige waarde. Toch verwachten veel speculanten dat veel slachtoffers de Bitcoins zullen verkopen zodra zij de betaling ontvangen.

Er is geen specifieke datum vastgesteld voor de terugbetaling, al denken experts dat het een slechte impact kan hebben voor Bitcoin. In de afgelopen zes maanden was er al sprake van een grote verkoopdruk die voornamelijk werd veroorzaakt door miners. Nu is de prijs van Bitcoin redelijk stabiel en is de verkoopdruk van de miners grotendeels uitgespeeld. De Mt. Gox terugbetalingen kunnen echter weer voor een nieuwe golf aan druk zorgen, wat uiteindelijk zal zorgen voor een lagere prijs van BTC.

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor $21.438. Ten opzichte van 24 uur geleden is dit een stijging van bijna 4%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!