ChatGPT en blockchain zijn een perfecte match?

ChatGPT is een nieuwe op AI gebaseerde chatbot die de wereld aan het veroveren is. Mensen gebruiken het voor veel dingen, waaronder het schrijven van content, schrijven van code en het bewerken van materiaal dat ze al hebben voltooid. Maar kunnen ChatGPT en blockchain elkaar versterken?

AI wordt steeds groter

De nieuwe chatbot krijgt ook veel aandacht van cryptocurrency-spelers. Zo gaf Justin Sun – de man achter de TRON-blockchain – aan dat hij gelooft dat ChatGPT uiteindelijk kan worden gebruikt om crypto op de een of andere manier te verbeteren. In een recent interview zei hij dat het op het punt stond een op AI gebaseerd gedecentraliseerd betalingsraamwerk te creëren. Hij merkte op:

“Dit raamwerk zal een gedecentraliseerd betalingssysteem realiseren dat veilig, betrouwbaar, fraudebestendig, anti-censuur en in staat tot AI is, en mensen helpt een nieuw gedecentraliseerd, intelligent financieel ecosysteem op te bouwen.”

Tevens werd bekend dat Dogecoin-supporter Elon Musk de afgelopen weken naar verluidt professionals op het gebied van kunstmatige intelligentie heeft verzameld voor de bouw van een nieuw ​​alternatief voor ChatGPT, volgens bronnen met directe kennis van de zaak.

Niet iedereen is enthousiast

Hoewel personen als Justin Sun enorm enthousiast zijn over wat er in de toekomst gaat gebeuren, waren er veel crypto-sceptici die naar Twitter en andere sociale-mediaplatforms gingen om te klagen over de plannen.

Zo schreef Sheila Warren – CEO van Crypto Council for Innovation – dat ze vindt dat ChatGPT overhyped is en dat het niet waarschijnlijk is dat alle fans denken dat het zal lukken. Ze merkte op dat het veel lijkt op de begindagen van crypto, toen mensen dachten dat het alles kon. Ze zei het volgende:

“Dat is nog niet waar, en het zal misschien nooit waar zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!