Vitalik Buterin en Binance doneren aan slachtoffers van aardbeving in Turkije en Syrië

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum (ETH), heeft zijn goedheid en steun getoond door een fikse donatie te doen aan de personen die getroffen zijn door de recente aardbeving in Turkije en Syrië.

Volgens verschillende bronnen heeft Buterin ongeveer $150.000 gedoneerd aan Ahbap Earthquake Support om te helpen bij de recente natuurramp in de twee landen. Hij stuurde in totaal 99 ETH van zijn portemonnee-adres “vitalik.eth” naar een portemonnee met het merk “Ahbap Yardm”, volgens de transactiegegevens van Etherscan.

Crypto-gemeenschap schiet te hulp

De bijdrage benadrukt ook de toenemende acceptatie van cryptocurrencies als een middel voor liefdadigheidshulp. Dit heeft tevens te maken met het feit dat de blockchain het overzichtelijker maakt waar het geld precies naartoe gaat.

Daarnaast maken natuurrampen het moeilijker voor mensen om geld te krijgen voor noodzakelijke dingen zoals medische benodigdheden en voedsel via standaard bankdiensten. Cryptocurrencies, zoals Ethereum, hebben het proces van het verwerven van fondsen aanzienlijk eenvoudiger en sneller gemaakt.

In de nasleep van de aardbeving schat Chainalysis, een blockchain-analytics-startup, dat er meer dan $5 miljoen aan Ethereum- en andere cryptocurrency-donaties naar Turkije en Syrië zijn gestuurd.

Binance zet zich ook in voor de slachtoffers

Changpeng Zhao, CEO van Binance, verklaarde in een persverklaring dat de recente aardbevingen in Turkije en Syrië een catastrofaal effect hebben gehad op zoveel individuen en gemeenschappen. Als gevolg hiervan heeft Binance in totaal $5 miljoen aan gedoneerd. CZ gaf het volgende aan:

“We hopen dat onze inspanningen enige verlichting zullen brengen voor de getroffenen. We roepen ook onze branchegenoten op om opnieuw samen te komen om ondersteuning te bieden in deze tijden van crisis.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!