Bitcoin koers daalt door geruchten omtrent SEC-onderzoek naar Kraken

Zoals jullie allemaal mee hebben gekregen, is de Bitcoin koers gisteren flink gedaald. De daling kwam te midden van het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek naar Kraken is gestart over de vraag of het illegaal niet-geregistreerde effecten heeft verhandeld en over het aanbieden van hun asset-staking-as-a-service-programma.

Volgens Bloomberg onderzoekt de SEC Kraken, de op twee na grootste cryptobeurs ter wereld, voor het mogelijk overtreden van effectenregels bij het aanbieden van bepaalde producten aan mensen die in de Verenigde Staten wonen.

Volgens het rapport nadert het onderzoek mogelijk zijn einde met een mogelijk besluit binnen enkele dagen. Welke tokens of andere producten de alarmbellen van de SEC hebben doen rinkelen, blijft vooralsnog onbekend. Bloomberg voorspelt echter dat een schikking bredere gevolgen zou kunnen hebben voor de cryptosector in het algemeen. Het rapport luidt als volgt:

“Een schikking met de SEC zou andere cryptobedrijven onder druk kunnen zetten om deals te sluiten met de toezichthouder, die herhaaldelijk heeft gezegd dat de meeste aangeboden tokens effecten zijn die onderworpen zouden moeten zijn aan de regels van het bureau.”

Na de implosie van FTX in november zei SEC-voorzitter Gary Gensler dat zijn bureau agressiever zou worden in de handhaving van cryptobedrijven die zich niet bij de SEC hebben geregistreerd. Het lijkt nu dan ook daad bij woord te voegen, te beginnen bij Kraken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!