Oprichter van Cardano gaat nieuw ziekenhuis openen waar ADA wordt geaccepteerd

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft de lancering aangekondigd van zijn nieuwe ziekenhuis in Wyoming, genaamd “Hoskinson Health & Wellness Clinic”, waar klanten kunnen betalen voor medische diensten met behulp van ADA, de native token van het Cardano-ecosysteem.

Charles Hoskinson lanceert nieuw ziekenhuis

Hoskinson kondigde de ontwikkeling een paar dagen geleden aan en zei dat het ziekenhuis in februari 2023 open zou gaan. De oprichter van Cardano antwoordde tevens op een reactie van zijn volgers op Twitter, die vroeg of ze hun rekeningen in het nieuwe ziekenhuis zouden kunnen betalen met ADA. De oprichter van Cardano antwoordde simpelweg met een “Ja”.

Volgens de website van het ziekenhuis biedt het zijn klanten een breed scala aan medische diensten, waaronder eerstelijnszorg, geestelijke gezondheidszorg, gezondheidszorg voor vrouwen, proactieve gezondheidsonderzoeken, kankeronderzoeken, dieet-/voedingsgeneeskunde en cardiovasculaire zorg.

De medische faciliteit richt zich ook op levensverlenging van ouder wordende patiënten, biologische voedingssupplementen, diëten, lichaamsbeweging en medische behandeling,

De kliniek is gedeeltelijk open en zal volgende maand volledig operationeel zijn. Volgens de LinkedIn-pagina van het bedrijf heeft het ziekenhuis momenteel ongeveer tien personeelsleden en is het op zoek naar uitbreiding van het personeelsbestand.

Aansturen van ADA-adoptie

Hoskinson is de laatste tijd doorgegaan met het maken van stappen om de acceptatie van de ADA-token te stimuleren. In juni kondigde de blockchain-ontwikkelaar de lancering aan van Nessie’s restaurant en een whiskylounge in Wyoming, waar ADA als betalingsoptie wordt geaccepteerd.

De beslissing om van ADA een betaalmethode te maken, was echter voor sommige klanten onbevredigend. Sommige mensen suggereerden dat Hoskinson had kunnen kiezen voor alternatieve betalingsopties op basis van Cardano, zoals DJED, Cardano’s eerste gedecentraliseerde stablecoin.

De oprichter van Cardano heeft echter nog niet onthuld of zijn nieuwe medische centrum ook andere belangrijke cryptocurrencies zal accepteren, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!