Cardano’s stablecoin-project Djed zal in januari live gaan

In een nieuw interview met de Learn Cardano Podcast legt hoofd van COTI (COTI), Shahaf Bar-Geffen, uit wat er te wachten staat voor het Djed stablecoin-project dat in januari van start zal gaan op Cardano (ADA). Hij zegt het volgende:

“We leggen graag de basis voor Djed door meer dan 40 partnerschappen te ondertekenen met alles van alle grote DEX’s [gedecentraliseerde beurzen] tot handelsprotocollen, NFT-marktplaatsen, lanceerplatforms, noem maar op. Nu gaan we al deze partnerschappen uitvoeren.

Dus we gaan beginnen met geselecteerde DEX’s. Ik denk dat er drie zullen zijn waarmee we lanceren. En ze zullen deel uitmaken van het lanceringsproces. Ze geven gebruikers substantiële beloningen voor het opbouwen van liquiditeit. En we gaan daar beginnen en dan geleidelijk uitrollen naar al deze platforms.”

Hij zegt dat Djed Pay ook zal lanceren na de lancering van de stablecoin, waardoor er meer DeFi-activiteit naar de Ethereum (ETH) rivaliserende blockchain komt. Hij beschrijft het als volgt:

“Djed is essentieel voor DeFi in Cardano, maar ik denk dat er eigenlijk meer is: betalingen. En we gaan Djed Pay uitbrengen… en we gaan dat uitrollen om extra vraag naar het gebruik van Djed te krijgen.”

Bar-Geffen geeft verder aan dat Djed zijn technologie en mogelijkheden op Cardano zal blijven verbeteren. Hij sluit af met:

“Dan is er de technische roadmap. De versie die we in januari lanceren, is al compatibel met Vasil. Maar het gebruikt nog steeds geen Plutus V2 en alle voordelen die bij Vasil horen. Dit is versie 1.2. En ook dat wordt begin volgend jaar uitgerold.

De volgende versie zal eigenlijk iets gebruiken dat een uitgebreide Djed wordt genoemd, dat een beetje dynamischer is en extra voordelen heeft en tussendoor gaan we oplossen hoe staking wordt gedaan via het smart contract en hoe we al dat voordeel krijgen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!