MicroStrategy verkoopt voor het eerst een deel van zijn Bitcoin-holdings

Het business intelligence bedrijf MicroStrategy kondigde onlangs aan in hun recente indiening dat zij tussen 1 november en 21 december 42,8 miljoen dollar hadden geïnvesteerd om ongeveer 2.395 BTC te verwerven. Dit brengt het totaal aantal munten van het bedrijf op maar liefst 132.500 stuks, met een totale aankoopprijs van bijna 4 miljard dollar, wat een gemiddelde kostprijs per munt van ongeveer 30.000 dollar inhoudt.

Het is echter vermeldenswaard dat het bedrijf op 22 december voor het eerst besloten had om een klein deel van hun Bitcoin-bezit te verkopen. MicroStrategy verkocht namelijk 704 bitcoins voor ongeveer $11,8 miljoen om belastingvoordeel te behalen – dit is hun eerste verkoop van Bitcoin sinds voormalig CEO Michael Saylor eerder dit jaar verklaarde dat het bedrijf zijn voorraad nooit zou verkopen.

In augustus 2020 nam MicroStrategy de beslissing om in Bitcoin te investeren omdat ze geloofden dat het op lange termijn een betere vermogensbewaarder zou zijn dan cash of andere alternatieven. Bovendien zagen ze de belofte en het potentieel voor hogere rendementen van beleggingen in cryptocurrency in vergelijking met aandelen of staatsobligaties.

Na aanvankelijk als een succes te zijn beschouwd, bracht 2021 een enorme tegenslag voor de Bitcoin-investering van het bedrijf. In totaal staat het bedrijf nu meer dan $1 miljard verlies op hun investering in Bitcoin. Dit heeft echter niet ervoor gezorgd dat het bedrijf gestopt is met investeren in de koningsmunt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!