Reddit verzamelobjecten (NFT’s) zijn populairder dan ooit!

Gisteren werden er bijna 255.000 digitale Reddit-verzamelobjecten geslagen, een nieuw record dat de meer dan 200.000 mints op zowel 30 als 31 augustus overtrof.

Het brengt het totale aantal digitale verzamelobjecten – de term die Reddit gebruikt voor zijn op Polygon (MATIC) gebaseerde NFT’s – in omloop op ongeveer 4,4 miljoen, volgens gegevens van @polygon_analytics op Dune.

De NFT’s worden als avatars op het sociale netwerkplatform van Reddit gebruikt. Nadat Reddit vorig jaar al tokenized community-punten had geïntroduceerd, kondigde het in juli zijn plannen voor digitale verzamelbare avatars aan.

Het bedrijf deed zijn best om afstand te nemen van het aanbod van NFT’s en crypto. Zo worden de verzamelobjecten voor een vaste prijs verkocht in plaats van geveild en kunnen alleen worden betaald met fiat-valuta’s. Verklaringen vanuit het bedrijf maken dan ook geen melding van NFT’s.

De strategie lijkt zijn vruchten af ​​te werpen. Terwijl sommige van de digitale verzamelobjecten hun weg hebben gevonden naar secundaire markten zoals OpenSea en hun bodemprijzen hebben laten stijgen, verwerven de meeste houders ze door te minten op Reddit.

Tot op heden zijn er slechts ongeveer 40.000 geregistreerde verkopen geweest op de marktplaatsen, ondanks de miljoenen geslagen verzamelobjecten. Meer dan 3,4 miljoen houders hebben minimaal één verzamelobject in hun portemonnee.

Reddit werkt samen met onafhankelijke artiesten om elke collectie uit te brengen. Vijf sets waren zaterdag verantwoordelijk voor de recordmints: The Singularity (98.000), Aww Friends (57.000), Meme Team (39.000), Reddit Cup 2022 (34.000) en Drip Squad (28.000).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!