Situatie rondom FTX kan Amerikaanse politici nog sceptischer maken, aldus Coinbase CEO

Brian Armstrong, de CEO van de Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase, heeft aangegeven dat de ineenstorting van FTX Amerikaanse politici nog sceptischer kan maken over de crypto-industrie.

In een nieuw interview met de Bankless-podcast deelde Armstrong zijn gedachten over de ineenstorting van het crypto-imperium van Sam Bankman-Fried. Hij zei het volgende:

“Ik probeer dit ook te begrijpen, omdat ik eigenlijk denk dat Sam’s benadering van regelgevers en beleidsmakers in DC eigenlijk best goed was, dacht ik. Hij had er duidelijk een passie voor. Hij was slim en hij bracht enkele van de problemen op een zinvolle manier naar voren, waar ik hem de eer voor geef. Ik denk dat waar hij aan de DeFi-kant ging, duidelijk niet volledig in overeenstemming was met enkele van de waarden die we als industrie hebben.

Het meest interessante verhaal vanuit mijn oogpunt is dat hij veel geld heeft gegeven aan verschillende politici in DC en deze echt sterke relaties had opgebouwd. En ik maak me een beetje zorgen over wat er op dit moment in hun hoofd gebeurt, waar ze denken: ‘O, nou, ik moet afstand nemen van deze persoon die nu een soort persona non grata is of iets dergelijks.’

Of misschien denken ze: ‘We moeten voorzichtig zijn. Waarom vertrouwde ik deze persoon?’ Ik weet niet echt wat er door hun hoofd gaat, maar ik denk wel dat DC een beetje sceptischer zal zijn over mensen die binnenkomen en een goed spel praten. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze een beetje verbrand zijn in deze situatie.”

Armstrong zei ook dat de belangrijkste Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase actief de crypto-ruimte bespreekt met Amerikaanse politici, maar een stillere aanpak hanteert. Hij zei hierover het volgende:

“Onze benadering van DC en rechtvaardige beleidsvorming in het algemeen is dat we een beetje meer achter gesloten deuren zitten. Soms stellen deze mensen het op prijs om dialoog en heen-en-weer te voeren die niet op Twitter naar voren komt. En dus zijn we eigenlijk achter de schermen bezig geweest om gewoon stil te zijn en we proberen ze alle eer te geven en niet alleen de eer op te eisen.

Ik denk dat we er redelijk goed in zijn geslaagd om een ​​aantal van deze gesprekken te bevorderen en de industrie te verdedigen. Af en toe, als er iets is waarvan we denken dat we het moeten uitspreken, zoals Tornado Cash, zullen we echt een standpunt innemen en proberen onze klanten te beschermen tegen slecht beleid, maar 95% van de tijd werken wij alleen met – er zijn veel redelijke mensen in de regering en we kunnen overeenstemming met hen vinden en dat is wat we meestal doen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!