CBDC van Kazachstan wordt getest op de BNB Chain

De Nationale Bank van Kazachstan (NBK) heeft ingestemd met het testen van de BNB Chain van Binance voor mogelijke integratie van de digitale valuta van de centrale bank (CBDC), aldus Binance. Onlangs heeft Binance een ontmoeting gehad met twee NBK-functionarissen: de vice-gouverneur Berik Sholpankulov en hoofd van betalings- en technologisch centrum Binur Zhalenov, aldus een tweet van Binance CEO, Changpeng Zhao.

Het bedrijf introduceerde de twee functionarissen bij de BNB Chain-community om het testen van de blockchian-integratie in de digitale tenge te bespreken. Een woordvoerder van Binance vertelde het volgende:

“Binance en NBK kwamen overeen om de integratie van NBK CBDC (digital tenge) op BNB Chain te testen. Er is een voortdurende discussie over specifieke use-cases die getest moeten worden.”

In 2021 is de NBK gestart met het proefproject digitale tenge om de baten en kosten van de mogelijke implementatie van digitale valuta te onderzoeken. In juli van dit jaar ontwikkelde de centrale bank een besluitvormingsmodel voor de implementatie van de digitale tenge en tegen het einde van dit jaar zal naar verwachting een definitief besluit worden genomen over de implementatie. Destijds gaf de bank het volgende aan:

“Implementatie van digitale tenge zal de financiële inclusie vergroten, onder meer via de introductie van offline betalinge. De digitale tenge-infrastructuur wordt een extra hulpmiddel voor de deelnemers aan de financiële markt en overheidsinstanties, wat de mogelijkheid biedt om innovatieve diensten te creëren op basis van slimme contracttechnologie. In de toekomst zal de introductie van digitale tenge ook het grensoverschrijdende betalingsverkeer verbeteren.”

De CEO van Binance gaf daarnaast aan in zijn tweets dat hij uitkijkt naar de NBK die CBDC-use cases voorbereidt en hoe het met de BNB Chain zou kunnen integreren. Deze ontwikkeling komt kort nadat Binance te horen heeft gekregen dat het een licentie heeft gekregen om in Kazachstan te opereren. In augustus heeft de Astana Financial Services Authority Binance namelijk een vergunning verleend om cryptohandel- en bewaardiensten aan te bieden in het Astana International Financial Center. Eerder deze maand tekende de exchange ook een overeenkomst met Kazachstan’s Financial Monitoring Agency om hun gedeelde interesse in de ontwikkeling van de digitale activamarkt in het land te formaliseren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!