Crypto-exchanges kunnen bankrekeningen openen in Kazachstan

Kazachstan kent sinds ruim een jaar een knipperlichtrelatie met crypto-mining. Zo zorgden de toestroom van Chinese miners naar Kazachstan voor een te grote vraag van het energienet, als gevolg van het mining-verbod in China. Inmiddels neemt het land stappen om vriendelijker beleid op te stellen en te implementeren. Het recente nieuws is dat Kazachstan een proefproject gaat lanceren voor crypto-exchanges in de speciale economische zone van Astana International Finance Centre.

Het ministerie van Digitale Ontwikkeling, Innovaties en Luchtvaartindustrie van de Republiek Kazachstan heeft donderdag namelijk een proefproject aangekondigd voor samenwerking tussen de crypto-exchanges en enkele van de lokale banken. Het gaat om een samenwerking tussen vertegenwoordigers van het ministerie van Digitale Ontwikkeling, de Nationale Bank, de Financial Monitoring Agency, de Association of Financiers, Astana International Finance Centre en de stakeholders van de financiële en crypto-markt.

Het project zal lopen tot eind dit jaar en omvat de exchanges die een vergunning hebben gekregen van de Astana Financial Service Authority. Het doel van het project is om een blauwdruk te maken voor de verdere ontwikkelingen van Kazachstan als regionale crypto-hub. Binnenkort zullen de eerste richtlijnen worden gepubliceerd.

Nurhat Kushimov, het hoofd van de Astana Financial Service Authority, heeft verklaar dat het de missie is van de commissie om een omgeving te creëren waarin bedrijven betrouwbaar en duurzaam kunnen opereren. Hij zei het volgende:

“De Astana Financial Service Authority is de enige entiteit die verantwoordelijk is voor het reguleren van de activiteiten van de fintech-bedrijven in Kazachstan. Voordat we de licentie aan een fintech-bedrijf uitreiken, doen we een diepgaande en grondige antecedentenonderzoek en houden daarna constant toezicht.”

De minister van Digitale Ontwikkeling, Bagdat Musin, verklaarde het doel van Kazachstan om te profiteren van crypto-exchanges. Hij zei:

“Het is noodzakelijk om een ​​compleet ecosysteem te creëren, zodat de digitale activa, die zijn gedolven met behulp van de elektrische energie van Kazachstan, maximaal op de lokale exchanges worden verhandeld en de winst in het land blijft.”


Kazachstan hard op weg om de crypto-sector te reguleren

Het Centraal-Aziatische land is druk bezig om de crypto-sector te reguleren. Op 25 mei had het parlement van Kazachstan namelijk een amendement op de nationale belastingwet aangenomen. Hierdoor wordt er een crypto-mining-belasting opgelegd aan miners dat is gekoppeld aan de elektriciteitsprijzen van het verbruik.

Diezelfde dag ondertekende Binance een memorandum van overeenstemming met het ministerie van Digitale Ontwikkeling. Het bedrijf onthulde hierin de intentie om te adviseren over het ontwikkelen van het wetgevend kader en regelgevend beleid voor crypto-activa in het land.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!