Japanse regelgevers gaan crypto-wetten versoepelen

Het bestuursorgaan van Japan dat zich bezighoudt met crypto-activa in het land, de Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association, heeft documenten vrijgegeven van plannen om de crypto-wetten in het land verder te versoepelen. De vereniging wil al in december van dit jaar een losser screeningproces implementeren voor reeds geautoriseerde exchanges om virtuele tokens te vermelden, aldus een rapport van Bloomberg. Dit zou van toepassing zijn op tokens die niet nieuw zijn op de Japanse markt.

Tegen maar 2024 kunnen de toezichthouders het langdurige pre-screeningproces volledig kunnen afschaffen, ook voor tokens die nieuw zijn op de markt. Volgens de vice-president van de vereniging, Genki Oda, gaf aan dat dit scenario ook tokens kan omvatten die zijn uitgegeven via initiële- of exchange-offerings. Oda zei het volgende:

“We hopen dat de laatste maatregel zal helpen de Japanse markt voor crypto-activa nieuw leven in te blazen.”

De Japanse regelgevers proberen met deze nieuwe stappen de lokale crypto-sector te vernieuwen en het voor startups gemakkelijker te maken om een voet tussen de deur te krijgen. Enkele dagen eerder nam de Japanse regering een ander besluit aan om de wetten met betrekking tot het witwassen van geld te herzien. Bedrijven kunnen hierdoor genieten van gemakkelijkere omstandigheden om crypto-activa uit te wissen. Ook dienzen zij gebruikersinformatie te verstrekken.

Onlangs heeft Japan de groeiende crypto-scene overwogen, aangezien de overheid wet- en regelgeving herziet. In augustus zeiden functionarissen dat ze zullen overwegen belastinghervormingen door te voeren om te voorkomen dat crypto-startups vertrekken. Dit kwam kort nadat Japanse crypto-groepen de regelgevers hadden opgeroepen om een ​​einde te maken aan het belasten van papieren winsten.

Premier van het land, Fumio Kishida, zei dat de regering zich zal inspannen om het gebruik van nieuwe Web3-technologieën te promoten eerder deze maand. In de toespraak noemde hij met name het gebruik van non-fungible tokens (NFT’s) en de metaverse.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!