Japan gaat investeren in NFT’s en de metaverse, aldus premier Kishida

De Japanse overheid werkt momenteel aan het promoten van Web 3.0-services, inclusief services die te maken hebben met NFT’s en de metaverse, aldus premier Kishida. Volgens hem bevat het digitale transformatieplan van de Japanse regering voor het land al bepalingen voor het verstrekken van NFT’s aan lokale autoriteiten. Deze lokale autoriteiten hebben de digitale technologie al gebruik om de problemen op hun grondgebied aan te pakken.

Kishida verklaarde in samenwerking met de Verenigde Staten dat Japan zijn technologische investeringen zou uitbreiden met de productie van halfgeleiders en hervorming van de regelgeving voor de technische industrie. Ook verwees hij naar een project waarbij nationale identiteitskaarten worden gedigitaliseerd. Verder gaf Kishida aan dat het kabinet zou werken aan het ondersteunen van Web 3.0-initiatieven om het gebruik van diensten in de sector te vergroten, met name die rond de metaverse en NFT’s. Eerder had de premier al verklaard dat de invoering van nieuwe digitale diensten de Japanse economie zou helpen versterken.

Sinds de aanstelling van Kishida als premier in Japan, hebben crypto-gebruikers al verschillende veranderingen gezien. Zo is de Japanse crypto-exchange, Mount Gox, eindelijk doorgegaan met de terugbetalingsprocedure na jaren van juridische hindernissen. Ook heeft de premier toezicht gehouden op de herinstallatie van geldautomaten met cryptocurrencies in Japan.

In juni van dit jaar kreeg een nieuw beleid voor de vooruitgang en uitbreiding van het Japanse Web 3.0-landschap goedkeuring van de Japanse regering. Het beleid zorgt onder andere voor het verhogen van het gebruik van cryptocurrencies, NFT’s en gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s).

De maatregelen maken deel uit van het Basisbeleid inzake economisch en fiscaal beheer en hervorming 2022 van de Japanse regering. Het is bedoeld om nieuwe waarde voor de nationale economie te genereren door de bevordering van blockchain-technologie en digitale activa. Ook tracht het gebruikers in staat te stellen het beheer en hun eigen gegevens via meer gedecentraliseerde en betrouwbare digitale platforms mogelijk te maken.

Op dit moment zijn crypto-activa in het land onderworpen aan verschillende inkomstenbelastingen welke tussen de 5% en 45% liggen. Hier komt ook nog eens 10% gemeentebelasting bij, waardoor er maximaal 55% kan worden geheven op de winst. Een hoge belastingdruk zoals in Japan kan er voor zorgen dat de acceptatie van crypto wordt vertraagd. Daarom hebben in augustus twee van de beste crypto-advocacy-groepen van het land, de Japan Crypto-Asset Business Association en de Japan Crypto-Asset Exchange Association, gepleit voor een onafhankelijke belasting van 20% op cryptocurrency-winsten voor particuliere beleggers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!