Analist voorspelt enorme daling van de Bitcoin koers

Bitcoin (BTC) zou de bearish markttrends uit de 2018/2019 bear cycle kunnen herhalen, vertelde analist Aaron Arnold in een interview aan Kitco News.

De medeoprichter en gastheer van Altcoin Daily zei dat de prijsactie van BTC al doet denken aan de bearmarkt van 2018/19. De Bitcoin koers consolideert namelijk rond $19.000 tot $20.000, net zoals het in die periode consolideerde rond $6.000.

De huidige markt is waar het echte gevaar ligt, merkte hij op. In 2018 dacht men dat BTC een bodem had gevonden, maar toen daalde de prijs uiteindelijk met 50%. Hetzelfde risico bestaat in de huidige markt. Hij zei het volgende:

“Destijds dachten veel mensen uit mijn herinnering dat $6.000 de bodem was. Tegenwoordig denken veel mensen dat we niet veel verder meer te gaan hebben, en meestal denkt iedereen hetzelfde.”

In een recent interview verklaarde Arnold dat BTC zou kunnen dalen tot steun op $11.000 tot $14.000, of nog erger tot $6.000. Een reden hiervoor is de overvloed aan bearish indicatoren in de markt. Deze omvatten de hoge inflatie, de devaluatie van de dollar, de staatsschuldencrisis, beleidswijzigingen in het kader van de OPEC-olieproductievermindering, en het feit dat BTC nog steeds sterk gecorreleerd is met de bewegingen op de aandelenmarkt.

Is de huidige bearmarkt anders dan eerdere?

Analisten hebben gemengde perspectieven gedeeld, waarbij sommigen betogen dat ze zich onderscheidt door hoge volumes van handelsactiviteit die de hele cyclus hebben volgehouden. Met dagelijkse handelsvolumes van meer dan $50 miljard beweerde de firma dat de markt nog steeds gezond is, ondanks de prijscrash. Volgens een ander rapport zou de koningsmunt ook tekenen vertonen van ontkoppeling van de aandelenmarkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!