Do Kwon claimt niet op de vlucht te zijn

Do Kwon, de oprichter van het beruchte bedrijf achter het ingestorte Terra (LUNA)-ecosysteem, heeft onlangs de beschuldigingen ontkend dat hij op de vlucht zou zijn nadat een Zuid-Koreaanse rechtbank een arrestatiebevel tegen hem had uitgevaardigd.

Kwon heeft beweerd dat hij bereid is om samen te werken met elke staatsinstantie die met hem wil praten, terwijl hij volhoudt dat hij niets te verbergen heeft, zei hij in een tweet op 18 september. Hij publiceerde het volgende:

“Ik ben niet ‘op de vlucht” of iets dergelijks – voor elke overheidsinstantie die interesse heeft getoond om te communiceren, werken we volledig samen en hebben we niets te verbergen.”

Kwon toonde zich onvermurwbaar in het onthullen van zijn verblijfplaats, maar verklaarde dat hij bezig was zichzelf te verdedigen in verschillende rechtsgebieden. Hij beschreef het als volgt:

“We zijn bezig onszelf te verdedigen in meerdere jurisdicties – we hebben onszelf aan een extreem hoge lat van integriteit gehouden en kijken ernaar uit om de waarheid de komende maanden te verduidelijken.”

Met het lopende arrestatiebevel berispte Kwon entiteiten die geïnteresseerd waren in het kennen van zijn locatie, terwijl hij insinueerde dat het een inbreuk op de privacy was.

Arrestatiebevel tegen Kwon

Dit komt nadat een rechtbank in Seoul een arrestatiebevel tegen Do Kwon en vijf andere personen had uitgevaardigd, wegens schendingen van de Capital Markets Act van het land. De Zuid-Koreaanse eenheid voor financiële misdrijven van het Supreme Prosecutors Office had aangegeven dat de zes personen zich in Singapore bevonden.

Berichten dat Kwon op de vlucht zou zijn, kwamen naar voren nadat de autoriteiten in Singapore hadden gezegd dat hij niet in de staat was. Eerder hadden onderzoekers uit Singapore hun Koreaanse collega’s verzekerd van volledige medewerking bij de behandeling van de Kwon-kwestie.

Het arrestatiebevel komt overeen met beschuldigingen van fraude waarmee Kwon te maken heeft na de crash van het Terraform Labs-ecosysteem ter waarde van $45 miljard. Daarom hadden de Zuid-Koreaanse autoriteiten eerder een “kennisgeving bij aankomst” afgegeven voor Do Kwon en reisbeperkingen voor mede-oprichter van Terraform Labs, Daniel Shin.

Kwon’s eerste interview

Al die tijd werd aangenomen dat Kwon in Singapore woonde nadat hij zijn eerste openbare interview had gegeven na de ineenstorting terwijl hij in de regio woonde. In het interview ontkende Kwon alle beschuldigingen van fraude bij de ineenstorting.

Te midden van juridische problemen, zocht Kwon naar verluidt de hulp van een Zuid-Koreaans advocatenkantoor om hem te helpen zich voor te bereiden op het onderzoek van de aanklager.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!