Altcoin

“Altcoin” en “Metaverse” zijn nu opgenomen in het Amerikaans woordenboek

De oudste woordenboekuitgever in de Verenigde Staten, Merriam-Webster, heeft aangekondigd dat het officieel de woorden “altcoin” en “metaverse” toegevoegd heeft aan zijn referentiepagina’s. De toevoegingen wijzen op de groeiende populariteit en acceptatie van deze evoluerende technologieën. Het gaf het volgende aan:

“Als veel mensen een woord lang genoeg op dezelfde manier gebruiken, komt dat woord in aanmerking voor opname.”

Merriam-Webster’s nieuwe vermelding van “altcoin” stelt dat de term voor het eerst werd gebruikt in 2011 en werd ontwikkeld door “alt-” toe te voegen aan Bitcoin (BTC). De definitie in het woordenboek luidt als volgt:

“Elk van de verschillende cryptocurrencies die worden beschouwd als alternatieven voor gevestigde cryptocurrencies en vooral voor Bitcoin.”

Terwijl altcoin valt onder een categorie toegevoegde woorden voor nieuwe manieren om te investeren, producten te verkopen of banken te gebruiken en niet te gebruiken, valt de term metaverse, een ruimte waar altcoin-projecten vorderen, onder de categorie van toegevoegde woorden die verband houden met de virtuele wereld.

De vermelding stelt dat metaverse, voor het eerst gebruikt in 1992, is afgeleid van het voorvoegsel meta-, wat in het Grieks ‘tussen, met, na’ en universum betekent. De twee definities luiden als volgt:

“1. computing: een persistente virtuele (zie virtuele zin 2) omgeving die toegang tot en interoperabiliteit van meerdere individuele virtuele realiteiten mogelijk maakt.

kosmologie: de hypothetische combinatie van alle naast elkaar bestaande of opeenvolgend bestaande universums.”

Dit is niet de eerste kennismaking van het woordenboek in de wereld van crypto. In 2018 voegde Merriam-Webster de termen “blockchain”, “Bitcoin” en “initial coin offering” toe.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN