Broker uit Brazilië met 3,6 miljoen klanten lanceert crypto-exchange

Een gigantische broker uit Brazilië, XP Inc., heeft officieel zijn crypto-handelsplatform gelanceerd genaamd XTAGE. De broker heeft momenteel 3,6 miljoen gebruikers die dus blootstelling krijgen aan de crypto-markten.

Op 15 augustus werd het nieuws door het Twitter-account van de Nasdaq Exchange gemeld. Hierin werd opgemerkt dat XP de openingsbel van de beurs had gebeld om de lancering van XTAGE te vieren. Nasdaq Exchange zei het volgende in de tweet:

“.@xpinvestimentos sluit zich bij ons aan voor de Opening Bell om het XTAGE-handelsplatform voor digitale activa te vieren.”

“Door gebruik te maken van de technologie van @NasdaqExchange, vertegenwoordigt XTAGE een belangrijke mijlpaal in het democratiseren van de toegang tot de markt voor digitale activa in Brazilië.”

Momenteel zullen er 3,6 miljoen klanten van XP toegang hebben tot de handel in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). De broker vertelde echter in mei dat er meer plannen waren om andere digitale activa en investeringsproducten op basis van crypto-activa in de toekomst te ondersteunen.

XTAGE is ontwikkeld in samenwerking met de grote Amerikaanse effectenbeurs, Nasdaq, en crypto-bedrijf, BitGo. Het is volledig geïntegreerd in het XP-ecosysteem, waardoor gebruikers crypto-transacties kunnen uitvoeren op de bestaande app. Lucas Rabechini, de Director of Financial Products bij XP, vertelde in een interview in juli dat alleen klanten met een goed investeringsprofiel voor dergelijke operaties zullen worden toegelaten tot het XTAGE-platform.

XTAGE is gebouwd op de handelstechnologie van Nasdaq en is ook geïntegreerd met MetaTrade 5, een forex- en aandelen-handelstool. Crypto-bedrijf BitGo zal optreden als bewaarder en de meeste activa van XTAGE opslaan in koude wallets die niet zijn verbonden met internet.

Concurrentie in Brazilië

XP Inc. is niet de eerste die de handel in crypto mogelijk maakt in Brazilië. NuBank en MercadoLibre gingen XP Inc. namelijk al voor. Nubank is de grootste digitale bank in Brazilië en Zuid-Amerikaanse en kondigde in mei dit jaar aan dat het een samenwerking aan is gegaan met Paxos. Na de aankondiging konden klanten direct via Nubank beginnen met het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrencies.

MercadoPago, de fintech-tak van MercadoLibre, kondigde aan dat hun Braziliaanse klanten in december 2021 BTC, ETH en door de Amerikaanse dollar gesteunde stablecoin, Pax Dollar (USDP), konden kopen, verkopen en holden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!