Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt door CPI-cijfers die ommekeer van inflatie laten zien

Alle supporters van cryptocurrencies vieren de resultaten van het langverwachte rapport van de Amerikaanse Federal Reserve dat voor het eerst dit jaar een betekenisvolle ommekeer in de inflatie beschrijft. Het stelt namelijk dat de consumentenprijsindex (CPI) een inflatiestijging laat zien van 8,5% op jaarbasis in juli, vergeleken met 9,1% in juni.

Is dit genoeg om Bitcoin verder omhoog te duwen?

De afgelopen dagen waren erg spannend voor de hele cryptocurrency-industrie en Bitcoin is geen uitzondering. De Bitcoin koers steeg vandaag naar $24K na nieuws over het vertragen van de inflatie in de VS. De vraag is of dit voldoende zal zijn om het kritische weerstandsniveau uiteindelijk te doorbreken. Als we enkele marktwaarnemers moeten geloven is dit echter goed mogelijk.

Macro-economisch expert en cryptocurrency-bull Raoul Pal gaf namelijk aan dat hij gelooft dat dit het begin is van een ommekeer op de lange termijn. Hij voorspelde vervolgens dat de inflatie in de komende 18 maanden zal dalen, omdat de bezorgdheid over de inflatie verschuift naar de realiteit van een recessie, waardoor de Fed gedwongen wordt om van koers te veranderen ten aanzien van renteverhogingen die crypto en aandelen hebben geteisterd. Hij zei het volgende:

“Piekinflatie maakt plaats voor angst voor piekgroei. Ik denk wel dat het positief zal reageren op zwakke groei, niet negatief, in grote lijnen.”

BitMEX-oprichter Arthur Hayes denkt er hetzelfde over al Pal en gaf aan dat hij denkt dat Fed-voorzitter Jerome Powell van koers zal veranderen en een marktomslag zal veroorzaken.

Hayes gaf tevens aan dat hij bijzonder optimistisch is over Ethereum (ETH) aangezien de langverwachte verschuiving van het platform naar proof-of-stake nadert, waarbij ontwikkelaars een lanceringsdatum in september mikken.

Hoewel deze marktwaarnemers allemaal optimistisch zijn over de uitslag van de nieuwe cijfers, is dit niet iedereen. Zo gaf de pseudonieme cryptohandelaar Capo, die een van de weinigen was die de bearmarkt van 2022 correct voorspelde, aan dat hij gelooft dat Bitcoin een bakstenen muur zou kunnen raken voor $25.500 en een enorme ommekeer zou kunnen beginnen.

On-chain-gegevens

Als we kijken naar de on-chain-gegevens is te zien dat de markt op zoek lijkt te zijn naar trends, maar de grote spelers blijven stilstaan. Het onderzoeken van hun gedrag helpt doorgaans om de huidige trends te identificeren. Dit wordt bijvoorbeeld aangetoond in de binaire CDD-metrische (365-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde) grafiek.

Binary Coin Days Destroyed is een binaire waarde die naar ‘1’ wijst als de Supply Adjusted Coin Days Destroyed groter is dan de gemiddelde Supply Adjusted Coin Days Destroyed en naar ‘0’ wijst als dat niet het geval is. Het laat zien of de bewegingen van de langetermijnhouders hoger of lager zijn dan gemiddeld.

Historisch gezien steeg de statistiek tijdens de bullish rally’s en markeerde het een ommekeer op langetermijn aan, aan het einde van de bullmarkt. Omgekeerd duikt het tijdens bearmarkten en registreert het een bodem aan het einde van de bearish rally’s. Momenteel heeft de statistiek een enorme shake-out ondergaan, wat aangeeft dat de langetermijnhouders relatief onbeweeglijk zijn. Gezien de eerdere bearmarkten is er echter nog steeds ruimte om de prijs te laten dalen en lagere niveaus te bereiken. Pas dus op met je trades.

Wachten op de volgende cijfers

Nu de CPI-gegevens bekend zijn, volgen de regionale productie-enquêtes van de Fed over ongeveer een week. Die cijfers zijn bedoeld om te laten zien hoe de bedrijfsactiviteiten presteren op een meer lokaal en gedetailleerd niveau. We houden jullie uiteraard op de hoogte van deze cijfers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN