Bitcoin is geen effect, maar is een handelsartikel, aldus SEC-voorzitter

Gary Gensler – de man die de leiding heeft over de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) – heeft in een recent interview verklaard dat Bitcoin (BTC) de enige cryptocurrency is die hij kan bedenken dat een legitiem handelsartikel is.

Buiten de scope van de SEC

Het nieuws maakt golven in de ruimte, aangezien er al jaren wordt gevochten over hoe Bitcoin kan worden geclassificeerd. Is het een handelswaar? Is het een effect? Onder welke categorie valt Bitcoin? Volgens Gensler is het antwoord duidelijk.

Wat interessant is, is dat dit Bitcoin buiten de controle van Gensler zou brengen. Als de man die belast is met het runnen van de SEC, heeft hij de taak toezicht te houden op de manoeuvres van effecten. Door Bitcoin als een echt handelswaar te verklaren, valt de valuta niet meer onder zijn verantwoordelijkheid en heeft hij geen zeggenschap over ’s werelds nummer één cryptocurrency per marktkapitalisatie.

Het is ongebruikelijk dat hij bereid zou zijn om op deze manier de waarheid te vertellen en zichzelf geen controle of macht over de cryptocurrency te geven, maar dat lijkt zeker het geval te zijn in wat wordt beschouwd als een bewonderenswaardige zet voor een van ’s werelds toonaangevende financiële experts.

Veel altcoins zijn echter wel effecten

Hij was echter streng als het ging om veel van ’s werelds toonaangevende altcoins. Hij classificeerde ze snel als effecten, en daarom zouden ze onder het toeziend oog van zijn bureau de SEC moeten staan. Hij beweerde:

“Veel van deze financiële activa, crypto-financiële activa, hebben de belangrijkste kenmerken van een effect… Het investerende publiek hoopt op een rendement, net zoals wanneer ze beleggen in andere financiële activa die we effecten noemen.”

Gensler is de tweede opeenvolgende SEC-voorzitter die verklaart dat Bitcoin een handelsartikel is, waardoor het vrijwel onmogelijk is om deze classificatie in de toekomst te wijzigen. Het is dan ook groot nieuws voor de cryptocurrency-industrie.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!