Robinhood Crypto beboet met $30 miljoen door NYDFS

Gisteren heeft de Wall Street Journal een rapport uitgebracht waarin staat dat het New York State Department of Financial Services een boete heeft opgelegd aan Robinhood Crypto. De boete is opgelegd na onderzoek naar de naleving van het bedrijf en bedraagt $30 miljoen. Volgens de toezichthouder heeft Robinhood niet de juiste cyber-beveiligingsmaatregelen genomen of de vereiste anti-witwasverplichtingen nagekomen.

Daarnaast wordt beweerd dat het bedrijf niet is overgestapt op een transactiemonitoring-systeem van voldoende grootte. Dit was ook niet het geval toen het gebruikersbestand groeide. Ook werd de detailhandelsdienst gestraft voor het niet verstrekken van een telefoonnummer op de website dat klanten konden gebruiken om klachten in te dienen. Adrienne A. Harris, de intendent van de NYDFS, heeft het volgende hierover gezegd:

“Terwijl zijn bedrijf groeide, slaagde Robinhood Crypto er niet in om de juiste middelen en aandacht te investeren om een ​​cultuur van naleving te ontwikkelen en te behouden – een mislukking die resulteerde in aanzienlijke schendingen van de antiwitwas- en cyber-beveiligingsvoorschriften van het ministerie.”

In 2021 maakte Robinhood een enorme groei mee te midden van de piek in de vraag naar aandelen en cryptocurrencies. Ook maakte Robinhood in die periode bekend dat de NYDFS een handhavingsonderzoek had ingesteld middels een aanvraag bij de SEC. De NYDFS gaf aan dat Robinhood een vergunning had aangevraagd bij de toezichthouder en beweerde dat het volledig in overeenstemming was met de wetten omtrent anti-witwas- en cyber-beveiliging.

Robinhood wordt met de boete de eerste crypto-handelsentiteit in de VS dat gestraft wordt door de NYDFS voor het overtreden van de afdelingsregels voor virtuele valuta, geldzenders, transactiemonitoring en cyberbeveiliging. Robinhood Crypto moet ook een onafhankelijke consultant aan boord hebben om te beoordelen of er wordt voldaan aan de staatsvoorschriften.

Enorme groei en sterke daling voor Robinhood

Robinhood ondersteunt de handel in cryptocurrencies sinds 2018, maar het stond klanten aanvankelijk niet toe om crypto-activa van het platform op te nemen, tenzij ze deze in fiat-valuta’s hadden omgezet. Toen de industrie in 2021 sterk groeide, dook de detailhandelsdienst dieper in de crypto-industrie, waarna de oprichting van Robinhood Crypto een feit werd. Daarnaast heeft Robinhood een crypto-wallet uitgebracht waarmee gebruikers tokens kunnen opnemen uit de handels-app.

De detailhandelsdienst is er echter niet in geslaagd de storm te doorstaan ​​die crypto- en technologiegerichte bedrijven de afgelopen maanden heeft geteisterd. De omzet van het beursgenoteerde bedrijf daalde in het eerste kwartaal van dit jaar met circa 43%. Robinhood werd ook gedwongen een aanzienlijk deel van zijn personeelsbestand te verminderen vanwege de trage groei te midden van economische onzekerheid.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!