CoinfloorEX

SEC wijst VanEck Bitcoin ETF af vanwege bezorgdheid voor “fraude en manipulatie”

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de ingediende spot Bitcoin ETF van VanEck afgewezen en gaf aan dat de ETF niet heeft aangetoond dat het in overeenstemming is met de regels om beleggers te beschermen.

In zijn uitspraak noemde de SEC opnieuw bezorgdheid dat de Bitcoin-spotmarkt vatbaar is voor “fraude en manipulatie”. Tot op heden heeft de Commissie alleen Bitcoin ETF’s die zijn gekoppeld aan futures, contracten die wedden op de toekomstige prijs van Bitcoin en die worden gereguleerd door de CFTC, goedgekeurd.

Het besluit van de commissie gaf met name aan dat de fysieke Bitcoin ETF niet bewees dat het voorstel zou voldoen aan regels “die zijn ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen” en “om investeerders en het algemeen belang te beschermen”. Als gevolg hiervan zei Jan van Eck, CEO van VanEck, het volgende:

“We zijn duidelijk teleurgesteld in de update van vandaag van de afwijzende goedkeuring van onze fysieke Bitcoin ETF door de SEC. We blijven geloven dat beleggers de mogelijkheid moeten hebben om blootstelling aan bitcoin te krijgen via een gereguleerd beleggingsproduct en dat een niet-futures ETF-structuur de superieure benadering is.”

De beslissing is een tegenslag voor diegenen die hoopten op een ETF die direct gekoppeld is aan de Bitcoin koers (BTC-USD), in plaats van de recentelijk goedgekeurde Bitcoin futures ETF’s, zoals die van ProShares en Valkyrie. Bedrijven zoals VanEck zullen echter door blijven gaan met proberen om een dergelijk product goedgekeurd te krijgen. Wanneer deze goedkeuring echter uitgevaardigd zal worden, is nog maar de vraag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN