Ethereum koers stijgt met 12% in afwachting op langverwachte upgrade

Het moge duidelijk zijn dat de Ethereum koers momenteel goed presteert. De nummer twee cryptocurrency van dit moment steeg met ruim 12% in de afgelopen 24 uur en staat op dit moment op meer dan $1.200.

De bullish prijsbeweging van Ethereum kan hoogstwaarschijnlijk worden toegeschreven aan het succesvol afronden van een van de laatste tests vóór de langverwachte samenvoeging door Ethereum-kernontwikkelaars gisteren. Het evenement zelf zal naar verwachting in augustus plaatsvinden.

De upgrade van het netwerk naar Ethereum 2.0 zal veranderen van een proof-of-work (PoW) blockchain-netwerk naar een proof-of-stake (PoS) netwerk. De upgrade zal naar verwachting de schaalbaarheid van het netwerk verbeteren en de ecologische voetafdruk verkleinen.

Naast de succesvolle proef met de nieuwste testfork, neemt ook de activiteit in verschillende op Ethereum gebaseerde apps toe. Zo is de totale waarde vergrendeld (TVL) in verschillende DeFi-apps met 3,44% gestegen tot $76,74 miljard, volgens gegevens van DeFi Llama.

Ethereum koers op weg richting $1.500?

Naast de fundamentele veranderingen voor het netwerk, heeft de prijs van Ethereum ook een belangrijke stap gezet. Het wist namelijk een belangrijke weerstand te doorbreken, waardoor het de weg richting $1.500 open heeft gebroken. Zo gaf de Nederlandse cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe aan dat, mits de Ethereum koers $1.140 weet te doorbreken, de weg naar $1.400 – $1.500 open ligt. Hij tweette het volgende:

“Cruciale zones voor Ethereum om naar te kijken. Momenteel aan het stuiteren, terwijl ook de EUR/USD een lichte opluchting laat zien. Als we $1.140 kraken, ga ik ervan uit dat we door zullen gaan en een aanzienlijke run hebben richting $1.400-$1.500 voor ETH.”

Bitcoin op weg naar $21.000?

Na het midden van vorige week, waarin de primaire cryptocurrency naar een multi-week high van $ 22.500 sprong, werd het landschap grimmig. Binnen enkele dagen zakte het activum tot en onder de felbegeerde $20.000 lijn.

Toen de VS eerder deze week haar laatste record-setting CPI-cijfers bekendmaakte, ondervond BTC opnieuw volatiliteit en zakte onder de $19.000. Dit was echter van korte duur toen de bulls terugkeerden in de markt.

Bitcoin sprong gisteren naar $20.000, en hoewel het er aanvankelijk niet in slaagde om het op beslissende wijze terug te winnen, deed het dit in de afgelopen 12 uur. Het voegde zelfs bijna $1.000 meer toe en zit momenteel in de buurt van $21.000. Als zodanig is de marktkapitalisatie nu bijna $400 miljard, maar de dominantie over de alts is teruggebracht tot 42,5%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!