Dogecoin

Dit is waarom Elon Musk Dogecoin steunt

In een gesprek met Bloomberg op het Qatar Economic Forum van dit jaar in Doha, gaf de bekende CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, aan waarom hij zo’n grote supporter is van ‘s werelds grootste meme-cryptocurrency Dogecoin (DOGE). Hij zei het volgende:

“Dogecoin zal ik persoonlijk blijven steunen omdat ik gewoon veel mensen ken die niet zo rijk zijn die me hebben aangemoedigd om Dogecoin te kopen en te steunen – dus ik ben aan het reageren op die mensen.”

De excentrieke rijkste man ter wereld is de meest spraakmakende cheerleader van Dogecoin sinds begin 2019, toen hij verklaarde dat de meme-munt zijn “favoriete cryptocurrency” was. Gedurende 2020 en 2021 kreeg DOGE een aanzienlijk bullish momentum elke keer dat Musk erover tweette.

Daarnaast heeft hij in zijn recente Twitter-acquisitieovereenkomst van $44 miljard beloofd dat één van de functies die hij zal afdwingen, het inschakelen van Dogecoin-fooien is (Twitter ondersteunt momenteel alleen fooien in Bitcoin en Ethereum).

In het recente interview betoogde Musk dat het eigenlijk zijn eigen medewerkers waren die hem vroegen om Dogecoin te steunen of zoals hij het scherp omschreef: “gewoon mensen als ik door de fabriek loop bij SpaceX of Tesla, ze hebben me gevraagd om Dogecoin te steunen, dus doe ik het.”

“Ik heb nooit gezegd dat mensen in crypto moeten investeren”

Musk heeft eerder bevestigd dat Tesla en SpaceX Dogecoin-betalingen voor merch zouden accepteren. Hij verduidelijkte echter op het Qatar Economic Forum dat hij “nooit heeft gezegd dat mensen in crypto moeten investeren”, eraan toevoegend dat “SpaceX en Tesla en ikzelf allemaal wat Bitcoin hebben gekocht, maar het is een klein percentage van onze totale contante activa, dus niet allemaal zo belangrijk.”

De rijkste man ter wereld en zijn bedrijven worden momenteel geconfronteerd met een rechtszaak voor een vermeend Dogecoin Ponzi-scheme. Naast de $258 miljard aan totale geldelijke schadevergoeding, eist de aanklager ook dat de rechtbank DOGE behandelt als gokken in de Verenigde Staten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN