Cardano-oprichter bekritiseert SEC vanwege Ripple-rechtszaak

De oprichter van het bekende blockchain-project Cardano (ADA), Charles Hoskinson, heeft in een recent interview zijn mening gegeven over de lopende rechtszaak tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij gaf aan dat hij geen hoge pet op heeft van de Amerikaanse toezichthouder.

De SEC daagde Ripple eind 2020 voor de rechter en beweerde dat het betalingsbedrijf XRP als een niet-geregistreerde effect had verkocht. Velen in de cryptocurrency-markt staan echter niet achter deze claim, zoals Charles Hoskinson.

De oprichter van Cardano gaf in het interview met BitBoy Crypto aan dat regelgevers niet van geval tot geval moeten werken, wat volgens hem ervoor zorgt dat iedereen “in angst leeft”. Hij ging verder met het volgende:

“Het is maar een voorbeeld van wat er gebeurt als je regulering doet door middel van handhaving in plaats van wetgeving… Je zou duidelijke, begrijpelijke normen moeten hebben. En er moet een duidelijk proces zijn voor mensen om zich aan die normen te houden en na te leven. Bijvoorbeeld, met de Ethereum-crowduitverkoop in Zwitserland, vroegen we het net aan de Zwitserse regering, en na een paar weken onderhandelen vertelden ze ons wat we moesten doen, en we hadden iets, en het was voorbij.

De SEC heeft de neiging om geen actiebrieven af ​​te geven op een zinvolle manier voor de industrie. Er is dus geen echt goede manier om met elkaar te communiceren en te integreren, en als dat ontbreekt, hebben mensen verschillende meningen, en zijn er winnaars en verliezers, en soms komen mensen weg met gekke dingen.”

Volgens Hoskinson is de huidige aanpak van de SEC niet bevorderlijk voor de groei van de industrie in het land, omdat het crypto-native bedrijven dwingt om ergens anders heen te gaan. Hij sloot af met het volgende:

“Ik denk dat het perverse prikkels binnen de markt creëert en uiteindelijk regelgevende arbitrage, omdat die banen in feite naar Singapore gaan, en ze gaan ergens anders heen. Dus ik hou niet van de vernietiging van Amerikaanse banen, de inconsistente duidelijkheid, de veranderende administraties die een grote invloed hebben op de verandering van beleid. Er zouden universele standaarden moeten zijn en er zouden universele definities moeten zijn, en hopelijk wordt deze zaak opgelost op een manier die goed is voor de industrie, maar het is slechts een indicatie van wat er gebeurt als er geen goed leiderschap is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!