Tron stablecoin verliest peg met de dollar en zakt een paar cent

De algoritmische stablecoin op Tron, USDD, heeft maandag tijden de marktcrash zijn dollarkoppeling verloren en zakte naar een dieptepunt van $0,9764. Op het moment van schrijven zijn de problemen nog niet voorbij, aangezien de prijs van USDD rond de $0,98 schommelt.

Volgens Justin Sun, de oprichter van Tron, vond de de-pegging van USDD plaats vanwege een groot aantal short-sellers op TRX, het native token van Tron. Sun voegde daaraan toe dat de Tron DAO-reserve 2 miljard dollar zou toezeggen om de short-sellers te bestrijden. Sun tweette het volgende op maandag:

“De financieringsgraad van shorten op TRX op Binance is negatief 500% APR. De Tron DAO Reserve zal 2 miljard dollar inzetten om ze te bestrijden. Ik denk niet dat ze het zelfs 24 uur volhouden. Een shortsqueeze komt eraan.”

Maandag daalde TRX met meer dan 16% en zakte naar $0,58, wat het laagste punt in twee maanden is. Daarna keerde de prijs van TRX terug naar $0,60. Op het moment van schrijven is de prijs iets hoger dan $0,58.

Wat is USDD?

USDD is een algoritmische stablecoin, wat betekent dat het is gekoppeld aan een ander activum. Meestal is het gekoppeld aan een fiat-valuta met behulp van smart contract-algoritmen. USDD is niet ondersteund door reserves in tegenstelling tot stablecoins zoals USDT en USDC. USDD wordt namelijk gehandhaafd door middel van arbitragehandel tussen USDD en TRX.

Een vergelijkbare algoritmische stablecoin, Terra’s UST, stortte vorige maand ineen en vaagde $60 miljard aan waarde weg in een week tijd. USDD veranderde hierom het model en nam een onderpand aan in de vorm van BTC, TRX, USDT en USDC reserves.

Het team achter USDD heeft een minimaal onderpand-ratio beloofd van 130%, welke hoger is dan het ratio van DAI, de stablecoin van MakerDAO.

Maandag heeft de Tron DAO Reserve een aantal maatregelen aangekondigd die bedoeld zijn om de algehele blockchain-industrie en cryptomarkt verder te beschermen. Het volgende werd getweet:

Bron: Twitter

Volgens de website van de Tron DAO Reserve staat de onderpandratio van de stablecoin momenteel op bijna 248%.