Deze altcoin kan een grote rol spelen in de toekomst van Ethereum, aldus Coin Bureau

De host van het veel gevolgde YouTube-kanaal Coin Bureau heeft in een recente video aangegeven dat een bepaalde gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) een monumentale invloed kan hebben op het toonaangevende smart contract-platform Ethereum (ETH).

De pseudonieme gastheer, bekend als Guy, vertelde zijn twee miljoen YouTube-abonnees dat het liquid staking-protocol Lido Finance uiteindelijk het de facto governance-protocol voor Ethereum zou kunnen worden. Hij zei het volgende hierover:

“Makkelijk gezegd kun je met [Lido Finance] proof-of-stake cryptocurrencies inzetten zonder ze op te sluiten, wat betekent dat je ze vrij kunt verhandelen terwijl je nog steeds staked. De korte uitleg van hoe dit werkt, is dat wanneer je je cryptocurrency inzet via Lido Finance, het protocol je een verhandelbare token geeft die fungeert als een soort ontvangstbewijs voor de crypto die je hebt ingezet.”

De native asset van Lido Finance, Lido DAO (LDO), is een ERC-20-token dat in januari 2021 is gelanceerd met een maximale voorraad van één miljard en kan worden gebruikt om te stemmen en deel te nemen aan de gedecentraliseerde autonome organisatie van het protocol.

Volgens Guy zou Lido DAO in wezen het op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kunnen gaan beheersen vanwege de grote vraag naar liquide inzet. Hij ging verder met:

“Wat betreft de governance-vector, als Lido Finance blijft groeien in het tempo dat het heeft, is het heel goed mogelijk dat het de de facto governance-laag van Ethereum zelf kan worden zodra het de overgang naar proof of stake heeft voltooid.

Dat komt omdat als 100% van de ETH die op de Beacon Chain wordt ingezet via Lido Finance zou worden gedaan, de Lido DAO een ongelooflijke hoeveelheid invloed zou hebben op Ethereum zelf.

Het Lido Finance-team gelooft eigenlijk dat dit onvermijdelijk is vanwege de vraag naar liquid staking. Bedenk dat volgens de huidige schattingen het protocol de komende maanden 50% van alle ingezette ETH zal bevatten.”

Etherscan laat zien dat Lido Finance verantwoordelijk is voor meer dan 32% van alle ETH die wordt gestort in de Beacon Chain, die wordt beschouwd als de ruggengraat van Ethereum’s proof-of-stake consensusmechanisme. Het zou dus goed kunnen dat de token een grote rol gaat spelen in de toekomst van Ethereum.