Tag Heuer accepteert cryptocurrencies in Amerika

De modegigant LVMH heeft blockchain-technologie al ingezet bij de promotie van meerdere merken die onder zijn hoede vallen, zoals Gucci en Louis Vuitton. Nu heeft het bedrijf echter aangekondigd dat het bekende horlogemerk Tag Heuer ook zijn tenen in de cryptomarkt gaat dompelen, aangezien het twaalf grote cryptocurrencies plus vijf stablecoins gaat accepteren voor betaling op zijn Amerikaanse website.

De wereldwijde horlogemaker, die tevens horlogesponsor is van het formule 1-team van Max Verstappen, gaf aan dat de stap om digitale valuta’s te accepteren tot stand kwam door samen te werken met betalingsverwerker BitPay. Tevens gaf het aan dat het compatible is met Exodus Wallet, Ledger Wallet en vele andere crypto-wallets en staat tot $10.000 per transactie toe zonder vereisten voor minimale uitgaven.

Frédéric Arnault, CEO van Tag Heuer, zei dat het bedrijf sinds de geboorte aandacht heeft besteed aan Bitcoin (BTC) en dat de recente ups en downs van de cryptomarkt zijn kijk op digitale valuta als een transformatieve technologie niet hebben veranderd. Hij gaf tevens aan dat de aankondiging nog maar het begin was van de drang van de gigant naar Web3:

“Tag Heuer zou ondanks de fluctuaties in de nabije toekomst een wereldwijd geïntegreerde technologie aannemen – een technologie die onze industrie en daarbuiten diepgaand zal transformeren … Deze nieuwe crypto-betalingsfunctie is slechts het begin van vele opwindende projecten voor Tag Heuer in het Web3 universums.”

Het is vermeldenswaard dat de adoptie van cryptocurrencies door Tag Heuer geen verrassing zou moeten zijn, aangezien Arnault, zoon van miljardair LVMH-voorzitter Bernard Arnault, bekend staat om zijn gunstige meningen over NFT’s en Web3. De 27-jarige Tag Heuer-baas bezit persoonlijk NFT-collecties zoals Clone X PFP van Rtfkt via een samenwerking met Takashi Murakami en een Invisible Friends van Markus Magnusson.

Hoewel Tag Heuer nog geen digitale valuta accepteert in zijn fysieke winkels, merkte het bedrijf op dat deze optie in de toekomst zou kunnen komen, maar het is voorlopig geen prioriteit.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!