zuid-korea blockchain technologie

Zuid-Korea lanceert inspecties wegens Terra-crash

De Financial Services Commission (FSC) en de Financial Supervisory Service (FSS) van Zuid-Korea hebben noodinspecties gelanceerd in lokale crypto-exchanges. Dit is bekend geworden vanuit een rapport van Yonhap dat bronnen uit de sector heeft geciteerd.

Naar verluidt houden de inspecties verband met de recente ineenstorting van de algoritmische stablecoin van Terra, TerraUSD (UST), en het native token van Terra, LUNA. De instanties hebben namelijk het doel beleggers beter te beschermen. Een anonieme Koreaanse crypto-exchangeoperator vertelde aan Yonhap:

“Vorige week vroegen financiële autoriteiten om gegevens over het aantal transacties en investeerders, en maten de relevante maatregelen van de beurzen. Ik denk dat ze het hebben gedaan om maatregelen op te stellen om de schade voor investeerders in de toekomst te minimaliseren.”

TerraUSD en LUNA zijn ontwikkeld door Terraform Labs, dat een in Singapore gevestigd bedrijf is en dat mede werd opgericht door Do Kwon en Daniel Shin. Het bedrijf creëerde een algoritmisch systeem dat is ontworpen om UST 1:1 gekoppeld te houden aan de Amerikaanse dollar door middel van token-burning en het stimuleren van arbitrage tussen de UST- en LUNA-munten.

Vorige week stortte het systeem volledig in waardoor UST van de dollar werd ontkoppeld en onder $0,15 zakte. Ondertussen is de prijs van LUNA gezakt tot bijna $0, waardoor het token vrijwel onbruikbaar geworden is. Volgens Yonhap hebben naar schatting maar liefst 200.000 investeerders in Zuid-Korea geïnvesteerd in TerraUSD en LUNA.

De financiële autoriteiten van Zuid-Korea volgen de crypto-markt op de voet na de ineenstorting van TerraUSD. Ze geven echter ook toe dat er momenteel niet veel kan worden gedaan op het gebied van beleggersbescherming, volgens een rapport van Korea JoongAng Daily. Een woordvoerder van de financiële autoriteiten vertelde tegen Yonhap:

“Met betrekking tot het Luna-incident houden we de algemene situatieveranderingen in de gaten, maar er is op dit moment geen directe maatregel die de overheid kan nemen. Er is geen reden voor de overheid om in te grijpen omdat munttransacties vrijelijk worden uitgevoerd door de particuliere sector.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN