Bitcoin ETF

SEC al bezig met onderzoek naar TerraUSD (UST)

Volgens twee voormalige advocaten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoekt de toezichthouder waarschijnlijk al wat er de afgelopen dagen met TerraUSD (UST) is gebeurd. Zo gaf Philip Moustakis, die in 2019 de handhavingsafdeling van de SEC verliet voor advocatenkantoor Seward & Kissel, het volgende aan in gesprek met The Block:

“De SEC is al ter plaatse terwijl ze het Mirror-protocol onderzoeken.”

Een woordvoerder van de SEC gaf het volgende aan tegen The Block: “De SEC geeft geen commentaar op het al dan niet bestaan ​​van een mogelijk onderzoek”, terwijl het ook weigerde commentaar te geven op TerraUSD.

Geen winstverwachting

De juridische status van stablecoins in het Amerikaanse regelgevingskader is een veelbesproken onderwerp van discussie. Op 21 april schreef Do Kwon, CEO van Terraform Labs, het volgende op Twitter:

“Stablecoins zijn geen effecten gozer. Er is geen winstverwachting.”

UST is geen stablecoin?

Hoewel het bovenstaande statement van Kwon wellicht waar is, dacht Moustakis hier toch iets anders over. Hij zei het volgende:

“Zelfs als er een vraag is of UST een effect is, zelfs als de stablecoin zoals ontworpen misschien de toepassing van de federale effectenwetten heeft ontgaan, zouden de daaropvolgende transacties het terug kunnen brengen naar de reikwijdte van de SEC.”

Bovendien kan een stablecoin die zijn stabiliteit verliest niet meer claimen dat het niet gebaseerd is op de verwachting dat een derde partij handelt om winst voor beleggers te creëren. Dat wil zeggen, door de ontkoppeling van UST kan de SEC het toch als een effect gaan beschouwen. Dit zou op zijn beurt weer kunnen betekenen dat het juridische stappen gaat ondernemen tegen Terraform Labs.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN